Art i memòria: Guillem Vidal

Títol:
Art i memòria: Guillem Vidal
Quan:
Dim, 17. Setembre 2013 - Dic, 8. Gener 2014
Categoria:
Art i memòria històric

Descripció

Art i memòria: Guillem Vidal

La Línia P al descobert

Del 17 de setembre de 2013 al 8 de gener de 2014

Espai-hall del MUME

L’Estat Major de l’Exèrcit del general Franco, entre 1944 i 1955, va endegar la construcció d’una gran línia defensiva que creuava els Pirineus. La seva funció era de protegir el règim dictatorial de una invasió eventual dels Aliats i dels resistents antifranquistes exiliats durant i després de la Segona Guerra Mundial. Es va anomenar popularment com la Línia P, Gutiérrez, Pérez o Franco,  i per causes diverses va quedar inacabada.

Els incendis a l’Empordà de l’estiu de 2012 van deixar al descobert els búnquers que formaven part d’aquest projecte faraònic.

Les fotografies que componen aquesta petita mostra desvelen allò que en altres llocs queda camuflat pel bosc i oblidat per a la memòria.

Guillem Vidal és dissenyador gràfic i fotògraf. Des del 2002 utilitza la fotografia per realitzar el seu treball personal. Ha estat seleccionat al “Concurso de Fotografía Purificación García 2007”, a “Art Mar 2007, 2a Biennal de la Mediterrània”, a “Festival International de l’Image Environnementale 2009” i ha exposat en diverses exposicions col·lectives. El seu projecte fotogràfic “Pedra, Sal, Mar” ha estat exposat a Menorca, Barcelona i Malta.

Del 17 de setembre de 2013 al 8 de gener de 2014

Espai-hall del MUME

Art i memòria. Propostes artístiques contemporànies

Aquest espai del MUME, situat al hall, –i que compta amb la col·laboració puntual del col·lectiu Maçart- es dedica a la mostra periòdica de propostes artístiques contemporànies que tenen com eix del seu treball les relacions entre l’art i la memòria -individual i col·lectiva- associada a fets històrics i polítics. En aquest sentit, es dóna prioritat a aquelles obres que, a partir d’un esguard documental, emotiu i reflexiu, tenen en consideració la funció i influència que poden exercir la memòria i la figura del testimoni tant en la comprensió de la història del segle XX, com en una possible aproximació crítica a la complexitat del món actual.

 

Més info a:

www.guillemvidal.com

Diari de Girona, 17 de setembre de 2013: http://t.co/NYppfXdRWv

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Febrer 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di