Premi Internacional Walter Benjamin (PIWB)

El premi, convocat pel MUME i la Càtedra Walter Benjamin (UdG) amb la col·laboració del Memorial Democràtic, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Portbou, parteix del caràcter transversal de l'obra de l'autor judeoalemany, pretén sobretot donar suport al treball teòric realitzat per professionals vinculats als estudis d'art, fotografia, arquitectura, urbanisme, cinema, filosofia, història, literatura, sociologia...

En tots els casos, es consideren prioritaris els projectes amb qüestions relacionades amb la història i la memòria del segle XX.

La periodicitat de la convocatòria de premis ha estat biennal i en la primera edició, a banda del reconeixement a un treball assagístic inèdit també es va concedir el premi a la modalitat d'ajut a la creació artística.

Entre 2011 i 2023 s'han fet 6 edicions el PIWB i les propostes guanyadores han estat les següents:

1a Edició PIWB 

-Reconeixement a un treball assagístic inèdit 2012-13: Marina Vinyes, per Usos i abusos de la imatge en l'univers de la Shoah

-Ajut a la creació artística 2012-2013: Anna Soler Horta, per Fragments.

2a Edició PIWB

Reconeixement a un treball assagístic inèdit 2014-15: Jordi Julià, per Els cants de l'èxode. Figuracions poètiques de l'exili republicà.

3a Edició PIWB

Reconeixement a un treball assagístic inèdit 2016-17: Ana Lanfranconi, Kinder für die Aufklärung. Infancias e interrupciones en las emisiones radiofónicas de Walter Benjamin

4a Edició PIWB

Reconeixement a un treball assagístic inèdit 2018-19: Edgar Straehle, Memoria de la revolución

5a Edició PIWB

Reconeixement a un treball assagístic inèdit 2020-21: Xosé Manoel Núñez SeixasVolver a Stalingrado. El frente del este en la memoria europea, 1945-2021.

6a Edició PIWB

Reconeixement a un treball assagístic inèdit 2022-23: Antoni Martí Monterde, Walter Benjamin. Una autobiografía de la modernidad.

Actualment el jurat està format per Francesc Abad (Artista visual), Xavier Antich (UdG), Àngel Quintana (UdG), Erdmut Wizisla (Arxiu Walter Benjamin, Berlin), Jörg Zimmer (UdG, Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili), Nathalie Raoux (Historiadora – Centre Simmel/EHESS) i Bruno Tackels (filòsof).

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

LOGO AAMUME FINAL2

Agenda

<<  <  Juliol 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di