Passi del documental: Conxita Badia no existeix

Títol:
Passi del documental: Conxita Badia no existeix
Quan:
Diu, 27. Gener 2013
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Passi del documental: "Conxita Badia no existeix"

Diumenge 27 de gener de 2013

MUME, a les11h

 

L'acte inclourà un debat sobre exili i cultura que comptarà amb la presència i la intervenció de la directora, Eulàlia Domènech, una de les filles de Conxita Badia, Mariona Agustí i els historiadors Enric Pujol i Eric Forcada.

 

"Conxita Badia no existeix"

Direcció i guió d'Eulàlia Domènech

Any de producció: 2012

Durada: 59'

 

El documental recupera una de les grans oblidades de la música catalana del segle XX i part de la memòria històrica i cultural de Catalunya.

 

Conxita Badia no existeix és el retrat humà i artístic de la música feta dona. Musa de Mestres com Pau Casals. Mestra de veus com la de Montserrat Caballé. I veu que marcà profundament a músics, compositors, crítics i poetes, com Eduard Toldrà, Enric Granados, Arnold Schoenberg, Ventura Gassol, Alfred Cortot o Manuel de Falla. Una artista excepcional amb una vida atzarosa, retrat de l'exili musical que visqué el país amb la guerra civil, entre el 1937 i 1946, i la dictadura franquista. La besnéta de Conxita Badia i directora del documental, Eulàlia Domènech, inicia una recerca per trobar filmacions de la seva besàvia; filmacions que l'ajudin a entendre la màgia i la força d'aquesta genialitat musical. El resultat és un viatge personal entorn d'una dona de magnitud inesperada, i, per extensió, un viatge també al passat recent i fugisser de la música contemporània del nostre país. Un viatge que ens recorda tot allò que hem perdut.

 

Conxita Badia no existeix és un documental produït per Zeba Produccions i Batabat, en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

 

Més informació a:

 

http://conxitabadia.wordpress.com/

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/01/04/catalunya/1357328349_986694.html

http://www.tv3.cat/videos/4406311/Conxita-Badia-no-existeix

 

visita virtual banner cat1 250p

Agenda

<<  <  Setembre 2020  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di