Espectacle musical: Recuerdos – La Retirada, de Guillaume Lopez

Títol:
Espectacle musical: Recuerdos – La Retirada, de Guillaume Lopez
Quan:
Dij, 20. Febrer 2014
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Espectacle « Recuerdos – La Retirada »

Homenatge a l’exili republicà 2014 en commemoració dels 75 anys de la Retirada.

Dijous, 20 de febrer de 2014, a les 21h

ENTRADA: 5€

1. Presentació del llibre Recuerdos, Récit d'un exilé, memòries de l’exiliat Francesc Vidal, a càrrec de l’escriptor Eric Fraj.

Francesc Vidal, nascut a Vilaür, era un veí de Romanyà d’Empordà que de jove va emprendre, amb la seva família, el camí de l’exili. En aquest llibre autobiogràfic Francesc Vidal relata el seu destí d’exiliat. A través d’anècdotes familiars, evocacions de destinacions úniques, referències a instants de felicitat, ens lliura un testimoniatge personal i punyent sobre la Retirada i l’exili. L’escriptor i filòsof, Éric Fraj, nét també de l’exili, introduirà el relat d’aquesta vida d’exili.

2. Concert del quartet “Las Simples Cosas”, que interpretarà, de forma moderna i emotiva, les cançons de la Guerra Civil, com ara Si me quieres escribir, A las barricadas, El paso del Ebro, i cançons d'Antonio Molina i Juanito Valderrama.

Guillaume Lopez: flautista i cantant la reputació del qual ha anat creixent a partir de nombroses creacions (Le Bal Brotto-Lopez, Celui qui Marche, Du Vent dans la Peau avec Bijan Chemirani, collaborations avec les Ogres de Barback...),

Morgan Astruc: guitarrista solista i acompanyant molt sol·licitat (La Meute Rieuse).

Pascal Celma: arranjador, baixista i contrabaixista de reputació a tot França ((Magyd Cherfi, Michel Jonasz, Julie Zenatti...)

Simon Portefaix: jove i talentós percussionista (Wen Quartet).

Guillaume López, nét de Francesc Vidal, interpreta les cançons, que va aprendre dels seus avis exiliats, amb una veu profunda i alhora fràgil. Morgan Astruc fa vibrar una guitarra amb ressonàncies espanyoles i amb una tècnica de guitarrista clàssic impregnat de jazz. Els altres dos membres del quartet, Pascal Celma i Simon Portefaix, aporten la base rítmica amb el contrabaix i la bateria.

3. Performance pictòrica a càrrec de l'artista plàstic Bernard Cauhapé, que traslladarà i interpretarà en imatges els textos i les cançons de la presentació del llibre i del concert.

Aquesta activitat l’organitza el MUME i CAMON (Comité Artistique Musical Occitanie Mediterranée), i s’emmarca dins el programa general de les jornades “Chemins, Caminos, Camins de la Retirada” organitzades per FFREEE i l’Ajuntament d’Argelers.

 

Organització :

MUME

Associació FFREEE

Collectif Artistique et Musical Occitanie Méditerranée / C.A.M.O.M - Cie. de Guillaume Lopez

Agenda

<<  <  Abril 2021  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di