Visita guiada mensual a la Mina Canta - Mina d'en Negrín

Títol:
Visita guiada mensual a la Mina Canta - Mina d'en Negrín
Quan:
Dis, 18. Mai 2024
Categoria:
Altres Activitats Futura

Descripció

Visita guiada mensual a la Mina Canta - Mina d'en Negrín (La Vajol)

El tercer dissabte de cada mes es programarà una visita a l'espai de la Mina Canta de La Vajol per a particulars. 

Propera visita: dissabte, 18 de maig de 2024

Horari de la visita: d'11 a 13h.

Preu de la visita: 5 € / persona

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i 972556533

Lloc de trobada: aparcament municipal de l'entrada de la Vajol, a les 11h.

 visitesmensualsminacanta3rdissabte 600x1000e

Recentment s’ha dut a terme la posada en valor de l’edifici de la Mina Canta de la Vajol en relació al seu protagonisme durant la Guerra d’Espanya pel que fa a l’evacuació del patrimoni econòmic i artístic de la República. La seva obertura al públic estat un pas més, però definitiu, en la seva dignificació com a espai de memòria, un procés que va començar fa dècades.

El 1937 la mina Canta de la Vajol va ser confiscada i s’hi va construir un edifici fortificat amb funció de refugi i dipòsit, inicialment dels fons del Ministeri d’Hisenda, de la Caja de Reparaciones, i posteriorment també de la Junta Central del Tesoro Artístico, que va utilitzar dipòsits a Figueres, Perelada i La Vajol. Durant mesos un grup d’obrers procedents de Cartagena va fer les obres de condicionament i construcció a la mina Canta sota la direcció de l’arquitecte i tinent de l’Exèrcit Popular de la República Juan Negrín Mijailov, fill del president del Govern, Juan Negrín López. La funció principal de l'edifici bunqueritzat era donar accés per emmagatzemar temporalment aquests béns econòmics, d’or i joies, i artístics, a través d’uns muntacàrregues, a la cambra cuirassada que es va habilitar a l’interior de la mina.

Organitza: MUME

Col·labora: Ajuntament de la Vajol

Amb el suport de: Diputació de Girona

 

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Abril 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di