Dia Nacional de l'Exili i la Deportació 2024

Títol:
Dia Nacional de l'Exili i la Deportació 2024
Quan:
Dis, 10. Febrer 2024
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Dia Nacional de l'Exili i la Deportació 2024

Dissabte, 10 de febrer, de 9:30 a 11:30, al Voló

Lloc de trobada: Espai Cultural Teresa Rebull (Aparcament de l'Ajuntament del Voló)

Els Ajuntaments del Voló i La Jonquera organitzen un acte conjunt per commemorar el DIA NACIONAL DE L’EXILI I LA DEPORTACIÓ

CARTELL DEFINITIU Boulou Dia Exili 10 febrer 2024 PETIT

Des de 2017 la Generalitat de Catalunya ha instaurat el dia 5 de febrer com a Dia Nacional de l'Exili i la Deportació i aquest any es commemorarà al Voló, municipi fronterer que el 1939 va acollir bona part de l'exili republicà i des d'on van sortir multitud de convois ferroviaris amb refugiats (població civil, dones, nens, avis i ferits) vers altres departaments francesos. 

El proper 10 de febrer es commemorarà el DNED al Voló amb un itinerari de memòria. 

Els ajuntaments del Voló i de la Jonquera han organitzat un acte conjunt el dia 10 de febrer per commemorar el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació. L’acte començarà amb un itinerari guiat a través dels principals espais del municipi del Voló vinculats a l’exili republicà de 1939 com són el cementiri, el Balcó del Tec on hi havia els antics banys que van servir el 1939 de punt per la realització de controls sanitaris als refugiats, l’església de Santa Maria i l’estació ferroviària.

El lloc de trobada per l’inici de l’itinerari serà a l’Espai Cultural Teresa Rebull (Avinguda Léon-Jean Grégory) a les 9’30 del matí. La passejada també inclou punts d’interès patrimonial de la població com ara la Casa de les Aigües i de la Mediterrània. Al pas per l’església de Santa Maria hi tindrà lloc la interpretació d’una peça musical a càrrec de l’Escola de Música del Voló.

L’itinerari, d’una hora i mitja aproximada de durada, acabarà davant l’estació ferroviària del Voló on al 1939 va ser el punt de partida de milers de refugiats, principalment dones i infants, que foren traslladats a altres departaments de l’estat francès. Davant l’estació hi tindran lloc els parlaments institucionals que serviran per cloure la commemoració.

Aquesta activitat conjunta dels ajuntaments de la Jonquera i el Voló s’inscriu en una voluntat compartida de coordinar actuacions i sumar esforços en la promoció econòmica i turística, la cultura i la memòria.

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Abril 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di