Visita guiada gratuïta a Agullana (Centre d'interpretació de l'exili cultural i búnquer de Can Palau)

Títol:
Visita guiada gratuïta a Agullana (Centre d'interpretació de l'exili cultural i búnquer de Can Palau)
Quan:
Diu, 17. Desembre 2023
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Visita guiada gratuïta a Agullana (Centre d'interpretació de l'exili cultural i búnquer de Can Palau)

Diumenge, 17 de desembre, de 10 a 13h

Visita a càrrec del Servei Educatiu del MUME al centre d'interpretació de l'exili cultural català de 1939 i al búnquer observatori de Can Palau, construït el 1940.

Picture2 3r              1238376 699618753399023 483627851 n

Des de 2015 l'Ajuntament d'Agullana, amb la col·laboració del MUME, van posar en funcionament el centre d'interpretació de l'exili cultural català de 1939, un espai de memòria que explica diferents aspectes del pas de frontera i del protagonisme d'Agullana en el context de la Retirada i l'exili dels mestres, escriptors, científics i artistes catalans.

Des de 2022 el búnquer de Can Palau s'ha posat en valor, gràcies a l'Ajuntament d'Agullana i a l'ajut de la Direcció General de Memòria Democràtica, que ha creat un itinterari i una senyalització informativa i ha netejat i fet accessible aquest element defensiu de l'Exèrcit espanyol que, en els primers anys del franquisme, va posar en funcionament una xarxa de més de 5.000 búnquers al Pirineu, un terç dels quals són a la comarca de l'Alt Empordà, per oferir resistència a hipotètiques invasions militars procedents de França entre 1940 i 1955.

Lloc de trobada: Plaça d'Agullana, a les 10h.

Cal portar calçat adequat per a pista forestal i corriol. La dificultat del recorregut és mitjana i es recomana no entrar al búnquer a les persones que pateixin claustrofòbia o s'impressionen als llocs tancats, ja que hi ha uns passadissos estrets i llargs abans d'arribar a l'espai d'observació del búnquer.

Reserves: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquestes visites són possibles gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament d'Agullana i  tindran lloc mensualment, els tercers diumenges de cada mes.

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Març 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di