Art i memòria: Isabel Banal

Títol:
Art i memòria: Isabel Banal
Quan:
Dis, 11. Juliol 2020 - Diu, 1. Novembre 2020
Categoria:
Art i memòria històric

Descripció

Art i memòria: Isabel Banal

In(certeses)

imatge OK incerteses Isabel Banalrrrr

De l'11 de juliol al 31 d'octubre de 2020 a l'espai "Art i memòria" del MUME

Isabel Banal fa molt temps que treballa el tema de la càrrega, del gest intrínsec a la condició humana de traginar coses, de tota mena i en tot moment...

A principis dels anys dos mil va crear una sèrie de figures en miniatura que eren una relectura de les figuretes del pessebre on normalment hi apareixen dones i homes carregats amb diversos productes del treball agrícola i artesà.

Amb elles va realitzar nombroses instal·lacions: rumiant  (Espais. Girona, 2003), allez (Centre d’Art Contemporain de Saint-Cyprien, 2004), feix petit pel camí creix (Centre de Lectura. Reus, 2004), ascensioni (Galleria Enrico Fornello. Prato. 2007), dresseres (2007). En totes elles les posava en relació amb elements quotidians i del nostre entorn.

En el cas d’allez les figuretes sortien de dins mocadors de fer farcells, bosses i maletes, elles mateixes eren l’equipatge...i ens podien evocar imatges de “la retirada”.

Ara reprèn un d’aquests objectes, la bossa de viatge, per seguir parlant d’aquests trasllats forçosos a que les persones ens podem veure abocades.

Fugir i cercar refugi.... a causa de la insensatesa humana, de les seves lluites de tota mena, guerres i espolis. Intentar sobreviure. A on? Com?

Cada bossa, suspesa en l’espai a pocs centímetres del terra, porta brodada a cada costat dues paraules contraposades, que ens parlen d’ubicació espacial, de pertinença....: AQUÍ  i ALLÀ, DINS i  FORA, A PROP i LLUNY.

Paraules senzilles i alhora carregades de connotacions que ens interpel·len.

Isabel Banal i Xifré
(Castellfollit de la Roca, 1963)

Viu i treballa a Barcelona i Abella de la Conca.
És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (1981-1986)
Des de 1990 és professora de l’Escola Massana. Centre d’Art i Disseny. Barcelona.

Més informació: 

http://www.isabelbanalx.com/

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Març 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di