Art i memòria: Francesc Abad

Títol:
Art i memòria: Francesc Abad
Quan:
Dic, 1. Desembre 2010 - Diu, 27. Març 2011
Categoria:
Art i memòria històric

Descripció

Art i memòria: Francesc Abad

Rotspanien, (2005-2006)

Rotspanien és un documental sobre el sistema concentracionari nazi. El maig de 2005,  Francesc Abad, junt amb antics deportats, amics i familiars de l’Associació Amical de Mauthausen,  va fer un viatge a diversos  camps.

El documental vol palesar la situació dels camps de concentració de Mauthausen, Gusen i Ebensse en el marc de la commemoració del 60è aniversari de l’alliberament. Aquest acte va aglutinar una gran quantitat de persones d’arreu del món i també molts representants institucionals. Per primera vegada, un president del govern espanyol va acudir a aquesta cita i un deportat català, Eusebi Pérez, va llegir un text de cloenda durant l’acte d’homenatge.

El documental aporta una reflexió sobre el que representen actualment aquests llocs de memòria.

La filmació es va realitzar juntament amb Laura Casaponsa i Jorge Caballero, i va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i la Conselleria de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.

Aquest treball de Francesc Abad es podrà visualitzar a la secció Art i memòria. Propostes artístiques contemporànies, situada al hall del MUME, de l'1 de desembre de 2010 al 27 de març de 2011.

Art i memòria. Propostes artístiques contemporànies

Aquest espai –que compta amb la col·laboració puntual del col·lectiu Maçart- es dedica a la mostra periòdica de propostes artístiques contemporànies que tenen com eix del seu treball les relacions entre l’art i la memòria -individual i col·lectiva- associada a fets històrics i polítics. En aquest sentit, es dóna prioritat a aquelles obres que, a partir d’un esguard documental, emotiu i reflexiu, tenen en consideració la funció i influència que poden exercir la memòria i la figura del testimoni tant en la comprensió de la història del segle XX, com en una possible aproximació crítica a la complexitat del món actual. 

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Febrer 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di