10a Beca de Creació Ruta Walter Benjamin

Títol:
10a Beca de Creació Ruta Walter Benjamin
Quan:
Dij, 28. Juliol 2022 - Dis, 15. Octubre 2022
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

10a Beca de Creació Ruta Walter Benjamin
 
MUME +Centre de Creació Contemporània Nau Côclea / Camallera (Alt Empordà)
 
Beca de Creació Walter Benjamin
 
Fins el 15 d'octubre de 2022


Per desena vegada el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea organitza una ruta Walter Benjamin de Banyuls a Portbou. Aquesta ruta s’inclou en el Col·loqui Internacional Walter Benjamin que organitzen la Càtedra Walter Benjamin. Memòria i Exili (Universitat de Girona, UdG), el Memorial Democràtic (Barcelona) i Museu Memorial de l’Exili (La Jonquera), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Portbou.


La ruta recorre el camí entre Banyuls i Portbou que va realitzar Walter Benjamin guiat per Lisa Fittko per travessar la frontera fugint de la policia nazi i al final del qual, el pensador es va treure la vida.


El nostre projecte proposa cada vegada el recorregut amb un/una artista que fa una proposta expressament pensada per a la ruta dins l’esperit del Walking Art en totes les seves versions i possibilitats. El projecte guanyador es realitzarà durant aquesta caminada que tindrà lloc el dissabte 19 de novembre de 2022. La beca està oberta a totes les disciplines creatives (art sonor, dansa, arts escèniques, música, poesia, arts visuals, performance, recorreguts, art públic, land art, etc.).


  1. La ruta
    La ruta surt de Banyuls a on els caminants arriben amb autobús procedents de Portbou. L’autobús surt a les 8h del matí i arriba a Banyuls sobre les 9h). Compta amb guiatge i coordinació des de Nau Côclea i Museu Memorial de l’Exili que també proporcionaran informació sobre els fets que es recorden i sobre l’obra filosòfica i crítica de Walter
    Benjamin.
    El camí te una durada de 2:30 hores fins el coll de Rumpissó (ascens) i unes 2:30 hores més fins a Portbou (descens). En total unes 5 hores aproximadament. De pujada és un sender entre terrasses de vinya i després comença la muntanya. De baixada és una pista forestal transitable per vehicles fins arribar a Portbou on els caminants retroben els seus
    vehicles. Hi sol haver una mitjana de 60 persones participants, gent de totes les edats i diverses procedències i llengües.
    L’artista o artistes poden intervenir a qualsevol punt del recorregut o caminar amb els participants. És important no interrompre l’ascens amb intervencions massa llargues per no provocar cansament físic, però es poden fer intervencions de més durada a dalt del
    coll, a la baixada i també en alguns punts de descans. Nau Côclea facilitarà informació i acompanyament a la proposta guanyadora de la beca per preparar tots els aspectes pràctics del seu projecte.
    Trobareu més informació sobre les característiques i condicions de la ruta Walter Benjamin als següents enllaços:
    Ruta senderista Walter Benjamin Portbou -Banyuls
    Web Portbou i Walter Benjamin
    Web Camí Walter Benjamin
  1. 2. Dotació
  2. Dotació de la beca: 750€ impostos inclosos. Aquesta dotació inclou els honoraris de l’artista, els desplaçaments i les despeses de producció de la intervenció.
    L’import de la dotació econòmica es rebrà íntegrament (750€) després de la realització del projecte, prèvia presentació de factura amb els impostos corresponents.
  3. Presentació de sol·licituds. Terminis i condicions
  4. Les sol·licituds es poden enviar fins el dia 15 de setembre de 2022
  5. Els candidats/candidates han d’enviar per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    un pdf etiquetat amb el nom del/la responsable del projecte que inclogui:
    1. Dades de contacte del/la responsable del projecte
    2. Una descripció del projecte (màxim 5 fulls de text). Tota la informació complementària es presentarà mitjançant enllaços a Internet (fotografies, vídeos web, bloc, etc.)
    3. Una descripció acurada de com s’implementarà el projecte en el trajecte.
    4. Un breu currículum.
    5. El nom de la guanyadora o guanyador es farà públic abans del 15 d’octubre de 2022
    6. El/la guanyadora tindrà temps per acabar d’ajustar el projecte. Amb aquesta finalitat comptarà amb el suport informatiu i logístic de la Nau Côclea.
    Nau Côclea enviarà confirmació de la rebuda de la sol·licitud en un màxim de 5 dies (excepte del 12 al 31 d’agost que l’oficina romandrà tancada). Si no es rep aquesta confirmació es pot reclamar enviant un missatge o whatsapp al tel. 637880565.
  6. Jurat i resolució
  7. El jurat estarà composat per:
  8. Enric Pujol, historiador I director del Museu Memorial de l’Exili (La Jonquera)
  9. Adrià Aparici i David Font, Col·lectiu CICUTA Teatre Documental
  10. Wafa Aoun, artista visual
  11. Jordi Font, Historiador, crític d'art i especialista en patrimoni memorial
  12. Yannis Ziogas, Artista, professor del Departament de Belles Arts i Arts Aplicades de l’Escola de Belles Arts de la Universitat de Macedònia Occidental Florina, Grècia
  13. Clara Garí directora del Centre de Creació Contemporània Nau Côclea
    Els criteris de valoració dels projectes són els següents:
    -Valor creatiu i artístic de la proposta: 0-3 punts
    -Connexió de la proposta amb el pensament de Walter Benjamin, i temes com la frontera, els exilis, la memòria i la història crítica: 0-3 punts
    -Viabilitat d’implementació a la ruta Walter Benjamin: 0-3 punts
    -Currículum del sol·licitant: 0-1 punt
    -Puntuació màxima: 10 punts
    El jurat escollirà un sol projecte guanyador.
    El concurs es podrà declarar desert en el cas que cap de les candidatures assoleixi un mínim de 7 punts.
    El projecte guanyador es donarà a conèixer públicament. La resolució també es comunicarà personalment als interessats i serà publicada a la pàgina web de Nau Côclea i a la de diverses entitats associades, així com a les xarxes socials.
    La sol·licitud d’aquesta beca implica l’acceptació de les seves bases.
  14. Més Informació: El correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. està a la disposició dels artistes per resoldre dubtes i ampliar tota la informació que sigui necessària.

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Març 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di