Presentació del llibre: Elegía en Portbou

Títol:
Presentació del llibre: Elegía en Portbou
Quan:
Dis, 12. Mai 2012
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Presentació del llibre d'Antonio Crespo Massieu, Elegía en Portbou, Madrid: Bartleby Editores, 2011.

Portbou, 12 de maig de 2012, a les 19:00 al Centre Cívic Ca l'Herrero  (Méndez Núñez, s/n)

La presentació del llibre anirà a càrrec de Caridad Oriol (Filòloga de Romàniques i Catedràtica) i Jordi Font Agulló (Director del MUME), i comptarà amb la intervenció de l'autor Antonio Crespo Massieu.

L'acte també comptarà amb la presència de Josep Lluís Salas (Alcalde de Portbou) i d'Elisabet Cortada (Regidora de Cultura).

Elegía en Portbou és un llarg i estremidor poema escrit per Antonio Crespo Massieu (Madrid, 1951) que, a partir de la figura emblemàtica del filòsof judeoalemany Walter Benjamin i del potencial simbòlic de la vila de Portbou, tracta de rememorar episodis fonamentals de la història de la segona meitat del segle XX. Mitjançant un devessall de referències que flueixen per una escriptura densa i dinàmica, el poeta esdevé una mena de transmissor de les derrotes i esperances que han farcit un període encetat l'any 1939 i que s'estén fins a l'actualitat. La consecució d'aquest inventari poètic, que evoca les ferides que assolaren el segle XX, pren cos en el caràcter testamentari de l'obra. Un aspecte, sens dubte, que possibilita l'establiment d'un ric diàleg entre la veu personal del poeta i allò col·lectiu que està relacionat amb l'espai i temps històrics. Alhora, l'estructuració d'aquest diàleg es nodreix dels retalls il·luminadors inscrits en el pensament de Walter Benjamin i de les apel·lacions a la bellesa encisadora de la badia de Portbou.

Elegía en Portbou es va publicar el 2011 en la prestigiosa col·lecció de poesia editada per Bartleby Editores.

Per més informació, us podeu descarregar el cartell de l'acte (Descarregar aquí).

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

<<  <  Abril 2021  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di