Dia Internacional de l'Art 2016

Títol:
Dia Internacional de l'Art 2016
Quan:
Dis, 16. abril 2016
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Dia Internacional de l'Art (2016)

Visita guiada a la instal·lació “El tiempo se acaba” de Rafael Segovia-Winglet.

Dissabte, 16 d’abril de 2016, de 11:30 a 12h

Museu Memorial de l’Exili (Espai Hall – Espai Art i Memòria. Propostes artístiques contemporànies)

Visita guiada a càrrec del director del MUME, Jordi Font.

Presentació de l'obra "El tiempo se acaba" de Rafael Segovia-Winglet, exposada al MUME, i el seu treball artístic al voltant de la història familiar vinculada a la guerra civil i l’exili. L’articulació de pintura, documents d’arxiu, objectes i fotografia d’època genera un relat enriquidor. La transposició del temps històric i del temps de la memòria familiar en un temps plàstic permet que l’espectador s’aproximi de manera poètica a la Guerra Civil i a l’exili republicà.

El tiempo se acaba

Instal·lació  pictòrica, objectual i documental

L’exposició  “El  tiempo  se  acaba”  de l’artista  francoespanyol  Rafael  Segovia-Winglet  està integrada per quatre obres: La tierra de los sin nombre, una instal·lació d’objectes; El tiempo se acaba, un díptic pictòric que dóna títol al conjunt expositiu;  Familia, una composició de fotografies familiars i documents d’arxiu i Héroes, una composició de foto-pintura. Cadascuna d’aquestes quatre obres tracta un aspecte del relat de una família d’exiliats republicans, la del propi artista Rafael Segovia-Winglet. Així, el diàleg entre les obres permet a l’espectador aproximar-se de  diferents  maneres  a  un  relat  sobre  l’exili  en  el  qual  potser hi reconegui experiències pròpies.

Davant les biografies dels grans personatges històrics, l’artista Segovia-Winglet proposa orientar la mirada cap a les petites narracions, cap a las biografies dels qui van quedar al marge dels llibres d’història. A més, proposa substituir el relat oficial pel de la memòria íntima creada en el si de les famílies i viscuda pels protagonistes de la “petita història”. Segovia-Winglet ha recuperat les experiències íntimes i relats sobre l’exili que s’explicaven a la seva família, presentant així com a poesia visual les experiències del seu besavi Leandro, el seu avi Pepe i la seva tia-àvia María.

Elena Martin Ruiz, historiadora de l’art, Universitat Paul Valéry (Montpeller, França)

Més informació sobre l'artista Rafael Segovia-Winglet

http://www.rafaelsegoviawinglet.com/

Agenda

<<  <  Abril 2021  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di