Concert de Jaume Arnella: Les sabates d'en Jaume

Títol:
Concert de Jaume Arnella: Les sabates d'en Jaume
Quan:
Dij, 18. Febrer 2016
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Concert de Jaume Arnella

Presentació del disc "Les sabates d'en Jaume"

Concert: “Les sabates d’en Jaume” (cançons de la Batalla de l’Ebre), a càrrec de Jaume Arnella

Jaume Arnella: guitarra i veu ; Rafel Sala: cello; Annick Puig: violí

Lloc: Sala d’exposicions temporals del MUME

Preu : 5 euros

Places limitades

Tenint present que aquest 2016 es compleix el 80è aniversari de l’inici de la Guerra Civil, el MUME participa en la commemoració anual dels “Camins de la Retirada” amb un concert que evoca les vicissituds dels joves soldats que van participar a la Batalla de l’Ebre, un dels episodis més cruents d’aquell conflicte bèl·lic.

Jaume Arnella, un dels cantautors i romancers catalans més reconeguts, ha musicat i canta els poemes de Josep Gual Lloberes (Badalona, 1920-2005), combatent de la Batalla de l’Ebre en les files republicanes.  Josep Gual és autor, entre altres, del conegut poema “Paisatge de l’Ebre”, que va popularitzar la cantant exiliada Teresa Rebull.

Josep Gual i Lloberes (Badalona, 1920-2005) fou un poeta, escriptor i activista cultural badaloní. Amb uns textos a vegades estremidors, a vegades irònics i en altres ocasions de gran sensibilitat lírica, l’autor badaloní reflecteix l'experiència del front durant la Guerra Civil, especialment la d’aquells joves de la “lleva del Biberó” que, acabats de sortir de l’adolescència, es van trobar en la primera línea de foc a les trinxeres de les Terres de l’Ebre.

El concert, s'emmarca dins la celebració anual de les jornades "Caminos-Camins de la Retirada, 2016” organitzades per l'Associació FFREEE (Fills et Filles de Républicans Espagnols et Enfants de l’Exode), amb la col·laboració de Fondation Machado, Mémorial du Camp d’Argelès, Mémorial du Camp de Rivesaltes, Ajuntament d’Argelers, Ajuntament de Cotlliure i el Museu Memorial de l’Exili (MUME).

Més informació sobre el disc i sobre el cantautor i romancer Jaume Arnella a:

https://www.youtube.com/watch?v=uhVYIhoZVos

http://www.jaumearnella.com/discografia/2014lessabates.php

http://catradio.cat/icat/programes/iCatfolk/1447/audios/Fent-memoria-historica-amb-Les-sabates-den-Jaume-de-Jaume-Arnella-i-Rafel-Sala/872417

Agenda

<<  <  Abril 2021  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di