Art i memòria: Nora Ancarola

Títol:
Art i memòria: Nora Ancarola
Quan:
Dis, 17. Febrer 2018 - Diu, 1. Juliol 2018
Categoria:
Art i memòria històric

Descripció

Art i memòria:  Nora Ancarola

Plom-Plata. Derives obligades

Llibre d’artista. Vídeo. La maleta de W.B.

Exposició del 17 de febrer a l'1 de juliol de 2018

Plom-Plata és un arxiu que conté 17 projectes relacionats amb les derives obligades dels desarrelats, dels que han hagut de marxar involuntàriament del seu lloc d’origen (L’arrelament, ¿Dónde durmieron nuestros abuelos?). Tracta també de les tràgiques derives migratòries que tenen ben poc a veure amb el “flâneur” baudelerià i si, en canvi, es troben més a prop del passejant benjaminià, dels moments íntims i intransferibles:  Moments de plom (La maleta kafkiana, Trauma, Imatge i memòria).

Cada fitxa fa referència a algun fet del passat, que es contraposa a un present que ens condueix a reflexionar sobre el problema dels genocidis contemporanis i les seves conseqüències vitals. Els relats són petites històries que defineixen el difícil encaix entre les trajectòries individuals i els esdeveniments col·lectius (La narració històrica, El poder de la imatge, Riu de plata).

L’obra, d’una banda, es planteja com un modest exercici  de recuperació d’utopies (Ciutat de l’immigrant, La utopia Zamenhof) i de visualització de noves propostes de reflexió a l’entorn de la realitat (El pressentiment, La gestió del malestar, Cases per a tothom); de l’altra, s’articula en forma d’homenatge personal als que varen patir les conseqüències de les guerres i l’exili, dos elements estructurals de les nostres societats contemporànies.

www.noraancarola.com

visita virtual banner cat1 250p

Agenda

<<  <  Gener 2022  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di