Projecció del documental “Veïnatges forçats”

Títol:
Projecció del documental “Veïnatges forçats”
Quan:
Dis, 16. Octubre 2021
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Projecció del documental “Veïnatges forçats. La presó de dones de Trinitat Vella”

Dissabte, 16 d'octubre, a les 12h, als Porxos de Can Laporta (La Jonquera)

"Veïnatges forçats" és un documental dirigit per Julia Montilla i tracta la història de la presó de dones de la Trinitat Vella (1963-1983) i la seva relació amb el barri. S’articula a través de la participació d’expreses, exfuncionaris de la presó, activistes feministes i veïnes i veïns del barri de la Trinitat Vella.

Des que es va edificar la Prisión Provincial de Mujeres de Barcelona l’any 1963, Trinitat Vella ha estat un barri tancat en una presó que ocupa una quarta part de la seva superfície. El documental recull el testimoni d’algunes de les dones empresonades i les movilitzacions dels col·lectius i entitats feministes que a inicis de la Transició reclamaren l’amnistia pels delictes específics de la dona pels carrers del barri i davant de la presó. Paral·lelament indaga en el coneixement i els vincles del veïnat amb aquesta etapa del presidi. 

Produït pel projecte Memòria Visual de Trinitat Vella, concebut per l'Observatori de la Vida Quotidiana, al marc del Pla de Barris.

L'acte comptarà amb una taula rodona posterior al visionat del film amb la participació de Magda Oranich, Dolors Calvet, Júlia Martí Vallbona, Mercè Garriga i Julia Montilla.

 Fitxa tècnica:

Any de producció: 2018-2020
Gènere: Documental
Durada: 29’58”
Àudio: Català i castellà
Realitzadora: Julia Montilla
Intervenen: ex-preses, veïnes i activistes 
 

 

Entrada gratuïta / Aforament limitat

 

Més informació del film a VIMEO

Ajuntament de Barcelona

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Novembre 2022  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di