Dia Internacional de l'Art (2017). Presentació documental "Le pouvoir des images" de JP Vedel

Títol:
Dia Internacional de l'Art (2017). Presentació documental "Le pouvoir des images" de JP Vedel
Quan:
Dis, 8. abril 2017
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Dia Internacional de l'Art 2017 - MUME

Presentació del documental "Le pouvoir des images" (Jean-Pierre Vedel, 2016). Dins l'exposició "D'orificis al mur..." de Roser Bover (Secció Art i memòria. Propostes artístiques contemporànies del MUME).

MUME, 8 d'abril de 2017, a les 11h.

Presentació a càrrec d'Eric Forcada.

 

 

Durant la guerra civil espanyola els fotògrafs van veure com els seus amics cauen sota les bales de Franco i com les seves cases i el país sencer eren destruïts.

Com a alerta i com a testimoni, els fotògrafs van fer fotos dels refugiats passaven la frontera catalana a milers i van donar a conèixer al món aquest esdeveniment angoixant.

Així ho demostren les preses dels fotògrafs catalans, espanyols i francesos: Agustí Centelles, Manuel Moros, Auguste Chauvin faran els titulars, com els de grans reporters, Capa, Chim, Taro, o més actualment, Yannis BEHRAKIS.

Aquesta pel·lícula explica la seva aventura i revela les seves obres que fins ara relativament desconegudes. Una història en la qual es barreja allò íntim amb el caos nacional i internacional.

 

Més informació del documental a:

http://www.13productions.fr/le-pouvoir-des-images/

https://vimeo.com/183510060

https://vimeo.com/183510043

https://www.miroplus.fr/format/pouvoir-images-de-retirada/

https://madeinperpignan.com/la-retirada-renvoie-a-lhistoire-mondiale-des-refugies-selon-jean-pierre-vedel-realisateur-de-la-preuve-par-limage/

https://www.dailymotion.com/video/x4txxvi_extrait-du-documentaire-le-pouvoir-des-images_tv

Aquesta presentació del documental "Le Pouvoir des Images" està inclòs dins el programa d'activitats de la celebració del Dia Internacional de l'Art 2017, iniciativa promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona en col·laboració amb entitats, associacions, institucions i artistes de Girona i comarques i compta amb el suport i compta amb el suport de la Diputació de Girona i dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya. http://www.bolit.cat/blog/ Dia Internacional de l'Art (2017)

Dissabte 8 i diumenge 9 d'abril de 2017
Cinquena edició a Girona i comarques

La programació de la cinquena edició del Dia Internacional de l'Art, que tindrà lloc durant el cap de setmana del 8 i 9 d'abril, inclourà més d'un centenar d'activitats culturals i artístiques a Girona ciutat i comarques, en l'edició més participativa de les que s'han fet fins ara.

Girona engega, un any més, aquesta excepcional celebració, establerta el 2011 per la UNESCO per tal de commemorar el naixement del florentí Leonardo da Vinci el 15 d'abril de 1452, amb l'objectiu d'acostar als ciutadans diferents formes d'expressió artística. Es tracta d'una commemoració a nivell internacional però que a Catalunya es celebra únicament, encara que cada any amb més intensitat, a la nostra província.

Aquesta iniciativa, promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani Girona de l'Ajuntament de Girona, amb el suport de la Diputació de Girona i els Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya, està dissenyada conjuntament amb una vuitantena d'entitats relacionades amb el món de les arts visuals de les terres gironines, oferint una programació multidisciplinària amb l'objectiu d'emplenar d'art i de cultura tant carrers com equipaments de tot el territori.
L'ampli i variat programa d'activitats gratuïtes i aptes per a tots els públics inclou itineraris d'art, projeccions, tallers, exposicions, concerts, conferències, propostes gastronòmiques i performances, entre d'altres.

Com a novetat, per aquesta edició, s'ha convidat a l'artista i activista de l'Associació La Muga Caula, Joan Casellas, a fer un pregó que tindrà lloc el dissabte 8 d'abril a les 15.45h al Centre Cultural La Mercè, en el context del dinar de celebració del Dia Internacional de l'Art.

Agenda

<<  <  Abril 2021  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di