Presentació del llibre: El passat ens empaita, de Gentil Puig Moreno (2012)

Títol:
Presentació del llibre: El passat ens empaita, de Gentil Puig Moreno (2012)
Quan:
Dis, 13. abril 2013
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Presentació del llibre: El passat ens empaita. Vicissituds d'un fill d'exiliat republicà, de Gentil Puig Moreno (Pagès Editors, Lleida, 2012)

El llibre "El passat ens empaita. Vicissituds d'un fill d'exiliat republicà", serà presentat al MUME en un acte de presentació-conversa a quatre bandes entre l'autor, Gentil Puig, Jordi Cabezas, exalcalde de La Jonquera i expresident del Consorci del MUME, Enric Pujol, historiador, i Teresa Sinyol, grafista.

L'acte tindrà lloc al MUME, el dissabte 13 d'abril de 2013 a les 11h

L'autor narra uns records que l'han marcat durant la seva infància i adolescència de fill d'exiliat republicà a França, a Tolosa de Llenguadoc primer i després a París. En ocasió de la desaparició del seu pare, Nònit Puig i Vila, rabassaire i republicà, fa un elogi vibrant d'un home que el va marcar; una generació que va patir conflictes mundials i viure uns destins tant inesperats com desesperats. Més enllà dels valors republicans, l'autor no mostra cap nostàlgia, i opta per una reflexió crítica i l'acció política. Una reflexió que el portarà a ser sovint molt crític i marginal dins la maquinària implacable dels grans partits polítics de l'època. En viure i descobrir Catalunya durant la transició democràtica, desmitifica la idealització que havia cultivat durant un llarg exili i en compensació descobreix un país i una gent que l'entusiasma.

Descarregar portada del llibre.

Descarregar cartell de l'acte.

Més informació a:

http://www.llibreriacatalana.com/el-passat-ens-empaita-p-684.html

http://www.pageseditors.cat/ftp/pdf/2222_9788499752945_L33_23.pdf

Agenda

<<  <  Abril 2021  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di