Exposició "Homenatges", de Petra Vlasman

Títol:
Exposició "Homenatges", de Petra Vlasman
Quan:
Dis, 7. Novembre 2020 - Diu, 28. Març 2021
Categoria:
Art i memòria històric

Descripció

El MUME prepara una exposició de l’artista Petra Vlasman i demana la participació ciutadana per a la seva elaboració

L’artista Petra Vlasman impulsa un projecte format per dues exposicions (Dissolt Homenatges) i una activitat educativa, que tenen com a fil conductor la memòria de fets passats a través dels objectes.

Per a l'elaboració d’una de les exposicions, Homenatges, l’artista Petra Vlasman demana participació a totes les persones interessades a fer una acció de memòria. Es tracta de compartir una foto d’un objecte que tingui un significat personal, que hagi proporcionat orientació en algun moment de la vida.

Aquesta col·lecció creixent d’imatges i textos permetrà que persones i objectes es trobin i es connectin paral·lelament a l’exposició Dissolt.

Targeto digital PETRA VLASMAN CAT.jpg red

Els objectes són una part intrínseca de les nostres vides, conviuen amb nosaltres, ens envolten com a socis silenciosos de la vida i són testimonis dels esdeveniments que vivim. Poden mantenir memòries o cridar a l’acció.

Els objectes poden ser alguna cosa on aferrar-nos i donar-nos comoditat, esperança, resiliència, un propòsit o una sensació de connexió quan van associats a una experiència que té un impacte important en la nostra vida, sobretot en temps de crisi i transició, com ara la guerra, l’exili, la repressió política, la COVID-19, una pèrdua o qualsevol situació impactant que hàgim viscut.

Hi ha algun objecte que contingui una memòria adherida, un valor o un significat personal per a tu? Potser és un objecte que pertanyia als teus avantpassats, amb una història familiar, o potser és un objecte que has adquirit tu o que t’ha arribat en algun moment de la vida.

Ens agradaria veure el teu objecte! El pots fotografiar i adjuntar-nos-en la foto al següent correu electrònic:  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. ?

A més, ens agradaria que responguessis aquestes preguntes íntimes de forma breu o extensa, com ho prefereixis.

1. Pots descriure el teu objecte?

2. De quin any és i d’on prové?

3. Per què és important aquest objecte per a tu? Què significa per a tu (quins valors representa) i per a què et serveix? 

4. Pots posar un títol que resumeixi les respostes d’aquestes tres primeres preguntes?

Gràcies per la teva confiança! Tractaré la foto del teu objecte amb respecte; la vostra contribució és l’inici d’una col·lecció creixent que permetrà que persones i objectes es trobin i es connectin. 
 
Aquí teniu alguns exemples de Cornelia, Marta, Denys i Marian, que ja ens han passat la foto (i les respostes a les preguntes) del seu objecte, per tal que us en podeu fer una idea.Des del novembre de 2020 fins al març del 2021, l’espai Art i Memòria del MUME acollirà dues exposicions de l’artista Petra Vlasman  i, paral·lelament, a l’Institut de secundària de La Jonquera es durà a terme un projecte educatiu transversal inspirat en les exposicions.

Dissolt és el títol de l’exposició personal de l’artista, en la qual juga a través de la fotografia amb uns objectes heretats d’avantpassats seus, recreant mons que només són possibles a través de l’ull de la càmera. Són objectes que evoquen fets històrics importants, com ara la Segona Guerra Mundial.

Homenatges és el títol de l’exposició participativa, en la qual totes les persones interessades podran compartir un objecte significatiu en la seva vida a través de la fotografia i la paraula. Al voltant d’aquestes dues exposicions, l’artista impartirà tallers de collage i fotografia al MUME, i amb els alumnes de l’Institut de La Jonquera farà un treball a l’aula.

Aquesta col·lecció creixent d’imatges i textos permetrà que persones i objectes es trobin i es connectin en una exposició paral·lela a l’exposició Dissolt. Per a l’artista Petra Vlasman, aquesta exposició representa un pas més per completar l’assimilació del passat bèl·lic dels seus pares i avis, en el qual treballa des de fa anys. En les natures mortes i collages que exposarà, inclou objectes que pertanyien als seus avantpassats, uns objectes que han viscut fets històrics importants i que mantenen memòries valuoses.

Més informació a:

Web de Petra Vlasman

@museuexili.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Març 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di