Exposició: L'exili al còmic. Vinyetes a la frontera

Títol:
Exposició: L'exili al còmic. Vinyetes a la frontera
Quan:
Dis, 17. Desembre 2022 - Diu, 5. Març 2023
Categoria:
Exposició Temporal Futura

Descripció

Exposició L'exili al còmic. Vinyetes a la frontera

Comissaris: Josep-Vicent Garcia-Raffi i Francisco Collado

Del 17 de desembre de 2022 al 5 de març de 2023.

Inauguració: Dissabte, 17 de desembre de 2022, a les 12h.

Els fets traumàtics de la Retirada de les tropes republicanes i de milers de ciutadans i ciutadanes a les acaballes de 1938 i els primers mesos de 1939 formen part de la memòria recent de les comunitats d’ambdues bandes de la frontera. Aquest esdeveniment històric, amplament estudiat i referenciat a nivell literari i historiogràfic, ha assolit les darreres dècades una presència considerable en el món del còmic. L’edició d’àlbums il·lustrats, tebeos i novel·les gràfiques en català, castellà i francès s’ha anat incrementant al llarg d’aquests darrers anys.

Aquesta proposta d’exposició forma part d’un projecte d’investigació sobre l’exili enfocat des de la literatura, la gràfica i la història i vol mostrar bona part de la producció gràfica en format còmic realitzada els darrers vint-i-cinc anys sobre l’exili de 1939.

La selecció comptarà amb textos escrits en francès, català i castellà i amb peu editorial majoritàriament tant de França com de l’Estat espanyol amb l'objectiu d'apropar al públic la història de l’exili del 39 a través del llenguatge mixt de gràfica i textos que utilitza el còmic.

visita virtual banner cat1 250p

Agenda

<<  <  Gener 2023  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di