Inici > Detalls - ACTIVITAT AJORNADA Jornada: Els fons dels camps de la Retirada i l’exili republicà
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Museu Memorial de l'Exili

Esdeveniment 

Títol:
ACTIVITAT AJORNADA Jornada: Els fons dels camps de la Retirada i l’exili republicà
Quan:
25.04.2020 - 25.04.2020
Categoria:
Altres Activitats Futura

Descripció

ACTIVITAT AJORNADA

Si és possible programarem aquesta jornada més endavant. Disculpeu les molèsties.

 

 

Jornada sobre fonts documentals d’arxiu: 

Els fons dels camps de la Retirada i l’exili republicà a l'Arxiu Departamental dels Pirineus Orientals (Perpinyà)

Dissabte, 25 d’abril de 2020, de 10 a 12h

 

 25A CAT red

L’Arxiu Departamental dels Pirineus Orientals és un dels referents documentals de la recerca sobre informacions vinculades a l’existència i la gestió dels camps de concentració francesos habilitats amb l’arribada de centenars de milers de refugiats el febrer de 1939.

També custodia un dels fons iconogràfics més importants relatiu sobretot a l’internament de refugiats als camps d’Argelers, Barcarès i Ribesaltes, el catàleg dels quals va ser publicat el 2011 sota  la coordinació de l’arxivera Magali Rieu el títol d’Au delà de la patrie / Enllà de la pàtria. Exil et internement en Roussillon (1939-1948).

Els darrers anys han augmentat exponencialment les consultes d’investigadors i particulars sobre recerques d’exiliats internats als camps de concentració del Rosselló, que es troben parcialment als fons documentals de les fitxes personals dels camps d’Argelers i Ribesaltes de l’Arxiu Departamental dels Pirineus Orientals.

Per aquest motiu l’Arxiu Departamental dels Pirineus Orientals en aquest jornada organitzada al MUME, presenta i detalla els seus fons relatius als camps i l’exili i les futures novetats pel que fa a la disponibilitat d’un servei de consulta en línia d’alguns d’aquests fons documentals.

 

Programa:

Obertura de la Jornada

Presentació: Grégory Tuban, Doctor en història, periodista i investigador de l’exili republicà a França.

Intervencions: Marie Landelle, Directora de l’Arxiu Departamental dels Pirineus Orientals i Magali Rieu, Responsable del tractament i valorització dels fons de l’Arxiu Departamental dels Pirineus Orientals.

 

Organitza: MUME

Col·labora: Arxiu Departamental dels Pirineus Orientals / Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals / Euroregió Pirineus Mediterrània