Inicio > Prog. Cultural > Histórico > Otras Actividades > Detalles - DIM 2019 - Activitats Dia Internacional dels Museus
CatalánEspañolFrancésInglés
 

Otras Actividades

Evento 

Título:
DIM 2019 - Activitats Dia Internacional dels Museus
Cuándo:
18.05.2019 - 18.05.2019
Categoría:
Altres Activitats Històric

Descripción

Dia Internacional dels Museus 2019 

#DIM2019

Dissabte 18 de maig 2019

 

 

Enguany, per a la 41ena. edició el Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema " Els museus com a centres culturals: el futur de la tradició".

 

Per a més informació de les activitats dels museus de Catalunya pel DIM 2019 podeu consultar el web de la Generalitat.

 

 

Al MUME, aquest dissabte 18 de maig tindrem les següents activitats:

 

-Jornada de portes obertes al MUME, de 10 a 18h

-Peça destacada del MUME: Evocació de l'exili, d'Antoine Teixidó

L’exiliat Antoine Teixidó evoca la retirada amb una pintura de les platges d'Argelers a l'espai "Testimonis i herències documentals de l'exili" del MUME.

Al llarg del mes de maig de 2019 es podrà veure al MUME l’obra Evocació de la Retirada, un oli sobre tela de 2018 de l’exiliat Antoine Teixidó (Trullars, Rosselló, 1940), resident actualment a Castelló d’Empúries-Empuriabrava.

Es tracta d’una obra basada en la fotografia de Robert Capa feta entre el camp d’Argelers i de Barcarès el març de 1939 feta en homenatge al seu pare, Antonio Teixidó Peralba (Penelles, Lleida, 1908 - Nanterre, Illa de França, 1974), soldat republicà exiliat vinculat a l’Exèrcit de l’Aire. Ferrer de professió, va passar pel camp de concentració d’Argelers, va treballar en tasques agrícoles a Trullars, on es va reunir amb la seva dona i on va néixer Antoine Teixidó.

El seu pare va participar al maquis i a la resistència durant la Segona Guerra Mundial i aquesta obra és un homenatge a l’exili de la seva família i a la memòria de l’exili republicà.