Accueil > Program. Culturelle > Historique > D'autres activités > Détails - Evocació de l'exili, d'Antoine Teixidó
CatalanEspagnolFrançais Anglais
 

D'autres activités

Evénement 

Titre:
Evocació de l'exili, d'Antoine Teixidó
Quand:
01.05.2019 - 01.05.2019
Catégorie:
D'autres activités historique

Description

Evocació de l'exili, d'Antoine Teixidó

L’exiliat Antoine Teixidó evoca la retirada amb una pintura de les platges d'Argelers a l'espai "Testimonis i herències documentals de l'exili" del MUME.

Al llarg del mes de maig de 2019 es podrà veure al MUME l’obra Evocació de la Retirada, un oli sobre tela de 2018 de l’exiliat Antoine Teixidó (Trullars, Rosselló, 1940), resident actualment a Castelló d’Empúries-Empuriabrava.

Es tracta d’una obra basada en la fotografia de Robert Capa feta entre el camp d’Argelers i de Barcarès el març de 1939 feta en homenatge al seu pare, Antonio Teixidó Peralba (Penelles, Lleida, 1908 - Nanterre, Illa de França, 1974), soldat republicà exiliat vinculat a l’Exèrcit de l’Aire. Ferrer de professió, va passar pel camp de concentració d’Argelers, va treballar en tasques agrícoles a Trullars, on es va reunir amb la seva dona i on va néixer Antoine Teixidó.

El seu pare va participar al maquis i a la resistència durant la Segona Guerra Mundial i aquesta obra és un homenatge a l’exili de la seva família i a la memòria de l’exili republicà.