Accueil > Program. Culturelle > Future > Expositions temporaires > Détails - Exposició Art i exili. Artistes de l'exili català de 1939. Llegat Fàbrega i Fons Narro
CatalanEspagnolFrançais Anglais
 

Expositions temporaires

Evénement 

Titre:
Exposició Art i exili. Artistes de l'exili català de 1939. Llegat Fàbrega i Fons Narro
Quand:
08.02.2020 - 14.06.2020
Catégorie:
Expositions temporaires futures

Description

Exposició Art i exili. Artistes de l'exili català de 1939. Llegat Fàbrega i Fons Narro

Mostra basada en el fons Abelard Fàbregas del Museu de l'Empordà  i en el fons Josep Narro del MUME.

Del 8 de febrer al 14 de juny de 2020

 

Dins el context de la recuperació del patrimoni artístic de l'exili republicà, aquesta exposició posa de relleu dues col·leccions pertanyents al Museu de l'Empordà i al MUME. El fons Fàbrega recull obres de diversos autors, com ara Josep Bartolí, Francesc Domingo, Roser Bru, Josep Narro, Francesc Moreno Capdevila, Pompeu Audivert, Francesc Camps Ribera, Avel·lí Artís Gener, Marcel·lí Porta, Pere Calders, Enric Climent, Carme Cortès i el Fons Narro recull l'obra del l'il·lustrador feta als camps de concentració francesos entre 1939 i 1941. Tots aquests artistes van coincidir a Mèxic, on van ser acollits i hi van viure els seus respectius exilis després de la Guerra Civil.

Aquesta exposició conjunta entre el MUME i el Museu de l'Empordà inclourà una síntesi seleccionada dels dos fons, que estaran repartits entre Figueres i La Jonquera.

L'exposició del Museu de l'Empordà tindrà lloc entre el 24 de gener i el 5 d'abril de 2020 i la del MUME entre el 8 de febrer i el 14 de juny.

La inauguració al mE serà el divendres, 24 de gener de 2020, a les 19h.

La inauguracio al MUME serà el dissabte, 8 de febrer de 2020, a les 12h.

Aquesta excepcional mostra tindrà com a complement diferents activitats paral·leles al MUME i al mE, com una Jornada amb dues taules rodones sobre les condicions i circumstàncies dels creadors a l'exili, que tindrà lloc al MUME el 18 d'abril.

 

Comissariat: Enric Pujol

Disseny: Marcel Dalmau

Organització: Museu de l'Empordà i MUME