Inicio > Prog. Cultural > Histórico > Otras Actividades > Detalles - Cicle de sortides Els camins de l’exili, edició 2019. 80 aniversari de la fi de la Guerra Civil (2)
CatalánEspañolFrancésInglés
 

Otras Actividades

Evento 

Título:
Cicle de sortides Els camins de l’exili, edició 2019. 80 aniversari de la fi de la Guerra Civil (2)
Cuándo:
02.03.2019 - 02.03.2019
Categoría:
Altres Activitats Històric

Descripción

Cicle de sortides Els camins de l’exili, edició 2019. 80 aniversari de la fi de la Guerra Civil i l'exili republicà (2)

Cicle de tres sortides culturals i commemoratives, organitzades pel Museu d'Història de Girona i el MUME, amb trajectes que emulen els que milers de persones van emprendre obligats a inicis de 1939 que tindran lloc entre febrer i abril de 2019.

Dissabte 2  de març, de 8 a 20 h

GIRONA- LA JONQUERA-  ARGELERS- ELNA

Més enllà de la frontera: entre la intempèrie dels camps de concentració i l’ajuda humanitària

La visita comença al  Museu Memorial de l’Exili, de la Jonquera, i seguirem el recorregut anant  a diversos espais d’Argelers, com la platja, el cementiri dels Espanyols  i el Memorial del Camp de Concentració d’Argelers. Després de dinar, en aquesta mateixa població, acabarem la sortida amb la visita a la Maternitat d’Elna.

Guiatges a càrrec de: Salomó Marquès, professor emèrit d’Història de l’Educació de la UdG;  Jordi  Font, director del Museu Memorial de l’Exili; Miquel Serrano, conservador del Museu Memorial de l’Exili,  Bernard Ríeu, regidor de cultura i catalanitat d’Argelers i director del Memorial del Camp d’Argelers.

 

Per a més informació i reserva de places visiteu el web del Museu d'Història de Girona..

 

La propera sortida serà:

Dissabte, 13 d’abril, de 8 a 20 h

GIRONA- DARNIUS- LA VAJOL- COLL DE LLI

La fi de la Guerra Civil a Catalunya: la salvació del patrimoni i la supervivència de les institucions republicanes a l’exili

Recorregut pels indrets relacionats amb els darrers dies de la Catalunya Republicana i l’evacuació del patrimoni cultural i els fons del Banc d’Espanya

Visitarem el Mas de  Can Descalç, a Darnius, i continuarem el recorregut fins a La Vajol, on ens desplaçarem fins a la Mina canta. En acabat, anirem a dinar a la mateixa població i acabarem  amb un itinerari a peu fins el pas fronterer del Coll de Lli.

Guiatges a càrrec de: Salomó Marquès, professor emèrit d’Història de l’Educació de la UdG;  Jordi  Font, director del Museu Memorial de l’Exili; Miquel Serrano, conservador del Museu Memorial de l’Exili,  Joaquim Nadal,  historiador i professor emèrit de la UdG i Gemma Domènech, historiadora

 

Organitza: 

MUME i Museu d'Història de Girona

Col·labora:

Associació d'Amics del MUME