Inici > Programació Cultural > Futures > Art i Memòria > Detalls - Art i Memòria: Nora Ancarola "Plom-Plata". Derives obligades
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Art i Memòria

Esdeveniment 

Títol:
Art i Memòria: Nora Ancarola "Plom-Plata". Derives obligades
Quan:
10.02.2018 - 02.07.2017
Categoria:
Art i memòria futura

Descripció

Nora Ancarola

Plom-Plata. Derives obligades

Llibre d’artista. Vídeo. La maleta de W.B.

Plom-Plata és un projecte, arxiu de 17 projectes relacionats amb les derives obligades dels desarrelats, dels que han hagut de marxar involuntàriament del seu lloc d’origen (L’arrelament, ¿Dónde durmieron nuestros abuelos?). Tracta també de les tràgiques derives migratòries que estan molt lluny del “flâneur” baudelerià i més prop del passejant benjaminià, dels moments íntims i intransferibles, moments de plom (La maleta kafkiana, Trauma, imatge i memòria).

Cada fitxa fa referència algun fet del passat, en contrapunt a un present que ens porta a reflexionar sobre el problema dels genocidis contemporanis i les seves conseqüències vitals. Els relats són petites històries que defineixen el difícil encaix entre les trajectòries individuals i els esdeveniments col·lectius (La narració històrica, El poder de la imatge, Riu de plata).

Vol ser també un modest exercici  de recuperació d’utopies (Ciutat de l’immigrant, La utopia Zamenhof) i de visualització de noves propostes de reflexió de la realitat (El pressentiment, La gestió del malestar, Cases per a tothom).

Un personal homenatge als que varen patir les conseqüències de les guerres i l’exili, dos elements estructurals de les nostres societats contemporànies.

www.noraancarola.com