Accueil > Détails - Exposició "K.L. Reich. La veu de l'infern nazi"
CatalanEspagnolFrançais Anglais
 

Museu Memorial de l'Exili

Evénement 

Titre:
Exposició "K.L. Reich. La veu de l'infern nazi"
Quand:
28.03.2015 - 28.03.2015
Catégorie:
Expositions temporaires historique

Description

Exposició "K.L. Reich. La veu de l'infern nazi"

MUME, del 28 de març al 21 de maig de 2015

 

Amb la voluntat de contribuir a recordar el 70è aniversari de l’alliberament del camp de  Mauthausen i altres camps, el MUME ofereix al públic aquesta exposició que es va crear l’any 2013 a fi de commemorar el centenari de l’escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella (1913-1974) i el cinquanta aniversari de la publicació al 1963 de la seva novel·la autobiogràfica K.L. Reich. La veu de l’infern nazi .

K.L. Reich. La veu de l’infern nazi és una obra inspirada en l’experiència del mateix Joaquim Amat-Piniella com a deportat en el camp de concentració nazi de Mauthausen. K.L. Reich es considerada pels experts com un dels principals exponents d’allò que es coneix com a literatura concentracionària, al costat de títols d’autors de projecció internacional com Primo Levi, Robert Antelme, Imre Kertész i Jorge Semprun.

Aquesta exposició és una producció de l’Ajuntament de Manresa i el Memorial Democràtic amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, L’Amical de Mauthausen i la Diputació de Barcelona.

Més informació sobre Joaquim Amat-Piniella a:

Memoria.cat (Manresa)

Materials didàctics (Xtec)

 

 

Activitats al MUME que es complementaran amb l’exposició K.L. Reich. La veu de l’infern nazi:

-24 d’abril, a partir de les 20h: en coincidència amb la presentació pública de l’ Associació d’Amics del MUME es farà una visita comentada de l’exposició K.L. Reich. La veu de l’infern nazi i el grup Teiatru de la Jonquera farà una lectura de diversos textos de testimonis de l’exili entre els quals hi haurà Joaquim Amat-Piniella.

-15 de maig: La configuració de la història i la memòria dels camps nazis a l’Estat espanyol: A propòsit del 70è aniversari de l’alliberament de Mauthausen

Jornada de debat organizada per: Museu Memorial de l’Exili (MUME),  el grup de recerca Història, Memòria i Identitats (Institut de Recerca Històrica / Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat de Girona), Càtedra Walter Benjamin (Universitat de Girona) i el Centre for Memory and Testimony Studies (Wilfrid Laurier University)

De 10h a 16:30h.

Més informació a www.museuexili.cat