Inici > Detalls - Exposició “La Xoà a Europa” (2013)
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Museu Memorial de l'Exili

Esdeveniment 

Títol:
Exposició “La Xoà a Europa” (2013)
Quan:
22.06.2013 - 15.09.2013
Categoria:
Exposició Temporal Històric

Descripció

Conferència "KL Reich" de Marta Marín.

Exposició “La Xoà a Europa”Del 22 de juny  al 15 de setembre de 2013

Inauguració, Dissabte 22 a les 12h

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Del 22 de juny fins al 15 de setembre el MUME acull l’exposició La Xoà a Europa.


Aquesta exposició està produïda pel Mémorial de la Shoah de Paris.


En aquesta mostra es proposa una visió global de la Shoah a Europa des del naixement i creixement del nazisme fins al procés de Nuremberg. Amb un remarcat component pedagògic, a l’exposició s’hi pot fer un recorregut per les diferents etapes de la persecució dels jueus. També ofereix una visió general de les reaccions polítiques i militars dels estats i nacions en relació amb aquesta tragèdia.


Com a complement a l’exposició, i tenint present que el 2013 és l’any del centenari de Joaquim Amat-Piniella, la traductora de K.L. Reich a l’anglès i especialista en literatura concentracionària, Marta Marín-Dòmine, professora de la Wilfrid Laurier University (Canadà), pronunciarà la conferència K.L. Reich i la construcció de la memòria dels camps nazis. Apunts per a un debat. L’acte tindrà lloc el 22 de juny a les 11h.


Marta Marín-Dòmine és Doctora i professora associada al Departament de Llengües i Literatura a la Universitat Wilfrid Laurier (Toronto). També és Directora del Centre for Memory and Testimony Studies de la mateixa universitat. És autora, entre d’altres treballs, dels llibres Traduir el desig (2004) i The Camp: Narratives of Internment and Exclusion (2007).


L'exposició "La Xoà a Europa" (L'holocaust a Europa), produïda pel Memorial de la Shoah de París, es presenta al MUME. La mostra transmet la universalitat dels drets humans i la convicció que cap poble o grup social pot ser víctima de la intolerància, la discriminació, la xenofòbia i altres formes d'odi racial.


Aquesta exposició proposa una visió global de la Shoah a Europa des del naixement i creixement del nazisme fins al procés de Nuremberg. S’hi pot fer un recorregut per lesdiferents etapes de la persecució dels jueus. També s’ofereix una visió general de les reaccions polítiques i militars dels estats i nacions en relació amb aquesta tragèdia. L'exposició consta de 28 panells informatius sobre l'Holocaust a Europa, l'ascens dels nazis, la persecució i la matança de persones i les condicions infrahumanes de les víctimes. Ha estat organitzada pel Mémorial de la Shoa i comissariada per  Georges Bensoussan.


Lloc: MUME
Del 22 de juny  al 15 de setembre de 2013Realització: Mémorial de la Shoah (Paris)

Organització: MUME (La Jonquera)