Home > Details - Exposició "Contes infantils de la guerra"
CatalanSpanishFrenchEnglish
 

Museu Memorial de l'Exili

Event 

Title:
Exposició "Contes infantils de la guerra"
When:
18.07.2015 - 18.07.2015
Category:
Exposició Temporal Històric

Description

CONTES INFANTILS DE LA GUERRA ens explica la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil Espanyola, posant l’accent en el bàndol republicà. Partint de la col·lecció privada de Freixes-Garriga, l’exposició ens mostra com els contes infantils van passar a formar part de l’engranatge propagandístic del moment. Del Comissariat
de Propaganda a l’Editorial Estrella, d’El més petit de tots, a les adaptacions de contes clàssics com El gato con botas, els contes infantils es van convertir en una arma singular per ensenyar als més petits el món dual de bons i dolents que, en certa manera, s’estava enfrontant de forma fratricida al camp de batalla.
Comissariada per Sergi Freixes i Jordi Garriga, l’exposició és un viatge que s’atura per mostrar-nos amb detall diferents episodis, i s’estructura en els àmbits següents: Context històric, Finalitat ideològica i propagandística, Exemples de contes
clàssics adaptats, El Ministerio de Instrucción Pública, El Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Infantívola, Autors destacats i Il·lustradors destacats i, finalment, Literatura infantil del bàndol franquista de la guerra i la posguerra.

Exposició "Contes infantils de la guerra". Llibres infantils publicats a Catalunya entre 1936 i 1939

Inauguració: Dissabte 18 de juliol de 2015 a les 12h.

Exposició del 18 de juliol al 27 de setembre de 2015.


CONTES INFANTILS DE LA GUERRA ens explica la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil Espanyola, posant l’accent en el bàndol republicà. Partint de la col·lecció privada de Freixes-Garriga, l’exposició ens mostra com els contes infantils van passar a formar part de l’engranatge propagandístic del moment. Del Comissariatde Propaganda a l’Editorial Estrella, d’El més petit de tots, a les adaptacions de contes clàssics com El gato con botas, els contes infantils es van convertir en una arma singular per ensenyar als més petits el món dual de bons i dolents que, en certa manera, s’estava enfrontant de forma fratricida al camp de batalla.


Comissariada per Sergi Freixes i Jordi Garriga, l’exposició és un viatge que s’atura per mostrar-nos amb detall diferents episodis, i s’estructura en els àmbits següents: Context històric, Finalitat ideològica i propagandística, Exemples de contes clàssics adaptats, El Ministerio de Instrucción Pública, El Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Infantívola, Autors destacats i Il·lustradors destacats i, finalment, Literatura infantil del bàndol franquista de la guerra i la posguerra.


Més informació a:

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2011/12/contes-infantils-de-la-guerra.html

http://www.tv3.cat/videos/3845370/Contes-infantils-de-la-Guerra-Civil