Inici > Detalls - Presentació del llibre "Un hotel a la costa (Tossa de Mar, 1934-1939)"
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Museu Memorial de l'Exili

Esdeveniment 

Títol:
Presentació del llibre "Un hotel a la costa (Tossa de Mar, 1934-1939)"
Quan:
25.03.2011 - 25.03.2011
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

 

Presentació del llibre Un hotel a la costa (Tossa de Mar, 1934-1939), de Nancy Johnstone, Barcelona, Tusquets Editors, 2011. Edició i traducció a cura de Miquel Berga.

  

  

 

 

 

 

Divendres dia 25 a 2/4 de 8 del vespre, a la Fundació UdG (Plaça Jordi de Sant Jordi, núm 1, Girona, al costat de la Llibreria 22), presentació del llibre editat per Tusquets UN HOTEL A LA COSTA (Tossa de Mar, 1934-1939)  de Nancy Johnstone (Edició i traducció de Miquel Berga). 

 

Un hotel a la costa és moltes coses alhora: una crònica de la Costa Brava durant la Segona República i la Guerra civil, un diari d’urgència sobre la desfeta republicana i un recull inèdit de peripècies quotidianes  que abracen des de la transformació d’un hotel en una colònia humanitària per a nens refugiats fins al pas per la frontera francesa i l’arribada al camp de concentració de Les Haras (Perpinyà).

  

Nancy Jonhstone (Bath, 1905-?) l’any 1934, juntament amb el seu marit Archie Johnstone, va abandonar Londres i es va establir a Tossa de Mar on va construir i regentar un petit hotel. Acabada la Guerra Civil, i després d’uns quants mesos en què es va dedicar al treball humanitari als camps de concentració del Sud de França, es va traslladar a Cuernavaca, Mèxic. A més dels seus dos llibres sobre l’experiència viscuda a Tossa de Mar, Hotel in Spain i Hotel in flight –que Tusquets editors aplega en un sol volum- va escriure dos llibres ambientats a Mèxic: Sombreros are becoming i Temperate zone. A partir del gener de 1950 es perd el rastre de la seva vida.

  

Miquel Berga, professor de Literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra, ha tingut cura de la traducció i edició en català d’aquest extraordinari relat testimonial sobre la societat catalana d’abans i durant la guerra,  i dels primers mesos de l’exili republicà.

 

Intervindran: 

Antoni Marí, editor

Joaquim M. Puigvert, Vicerector de la UdG

Jordi Font, director del Mume 

Joaquim Nadal, historiador

Miquel Berga, professor de la UPF

 

 

Organitza:

Museu Memorial de l’Exili / Editorial Tusquets / Universitat de Girona / Llibreria 22.