Inici > Detalls - Exposició Hiroshima i Nagasaki, 75 anys dels únics atacs atòmics de la història
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Museu Memorial de l'Exili

Esdeveniment 

Títol:
Exposició Hiroshima i Nagasaki, 75 anys dels únics atacs atòmics de la història
Quan:
18.07.2020 - 06.09.2020
Categoria:
Exposició Temporal Futura

Descripció

Exposició Hiroshima i Nagasaki, 75 anys dels únics atacs atòmics de la història

Un treball del fotoperiodista Lucas Vallecillos

Del 18 de juliol al 6 de setembre de 2020


Un assaig fotogràfic sobre els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki; una de les grans barbàries de la història contemporània. La mostra pretén estimular la reflexió i el debat sobre la necessitat de l'eliminació de les armes nuclears. Mitjançant l´unica vegada en la història de la humanitat que s´ha fet serveir aquest tipus d´armament.

L'exposició es divideix en dues parts:

La primera, anomenada Testimonis, posa cara al desastre causat pel bombardeig atòmic mitjançant el testimoni de 8 hibakusha, supervivents de la bomba atòmica, que expliquen com van viure el bombardeig i com ha marcat l'esdevenir de les seves vides. La foto de cada testimoni va acompanyada d'un ampli text fruit de l'entrevista realitzada al supervivent.

La segona part, anomenada Hiroshima i Nagasaki avui, és un retrat actual d'ambdues ciutats; que viuen el present sense oblidar el passat, i són tot un exemple de superació. En l'imaginari de la humanitat estan estigmatitzades i són grans desconegudes. Aquesta sèrie d'imatges pretenen estimular un imaginari col·lectiu més modern, que transcendeixi a les dramàtiques imatges en blanc i negre de 1945.

 

Més informació a:

Web de Lucas Vallecillos