Inicio > Detalles - Altres camins de l'exili. L'Albera i el castell de Requesens (2019)
CatalánEspañolFrancésInglés
 

Museu Memorial de l'Exili

Evento 

Título:
Altres camins de l'exili. L'Albera i el castell de Requesens (2019)
Cuándo:
24.11.2019 - 24.11.2019
Categoría:
Altres Activitats Històric

Descripción

Altres camins de l'exili. L'Albera i el castell de Requesens

Visita al Castell de Requesens

Diumenge, 24 de novembre 2019, de 10 a 13h

requesens 19 r

 

El Castell de Requesens, situat al municipi de La Jonquera, en ple Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera, és una fortificació d’origen medieval (segle XI), ampliada al segle XIII i, després del seu desús a partir del segle XVI, reconstruïda a finals del segle XIX. Estava vinculada al comptat d’Empúries, fins al segle XV, i al de Peralada-Rocabertí, fins el segle XIX.

La visita guiada, a càrrec dels historiadors Lluís Serrano i Miquel Serrano, inclourà un recorregut pels dos recintes principals, la seva evolució històrica, la gran reforma del segle XIX, les referències literàries al castell durant la primera meitat del segle XX i l’etapa de la Guerra Civil i l’exili republicà a l'Albera.

Als voltants del Castell hi ha diferents espais d’interès del patrimoni natural (fauna i vegetació, amb diversitat de tipus de bosc) i també patrimoni cultural i històric, com dolmens, esglésies, masos, fonts, elements preindustrials com forns de calç, forns de rajols i pous de gel, el pantà, arbres monumentals, etc.

Places limitades

Preu: 4 € per persona (preu de l’entrada al castell)

Inscripcions al MUME Tel. 972.556.533 (  Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla ) o a través de Jordi Cabezas, president de l’Associació d’Amics del MUME

tel. 629790906 /   Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla

Trobada al MUME a les 10h

Inici de la visita al Castell de Requesens a les 11h

Accés amb vehicles particulars