Inici > Detalls - Presentació del llibre "Vermell. La sangre de la vida"
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Museu Memorial de l'Exili

Esdeveniment 

Títol:
Presentació del llibre "Vermell. La sangre de la vida"
Quan:
02.02.2019 - 02.02.2019
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Presentació del llibre Vermell. La sangre de la vida, d'Ariel Germán Vila 

MUME, dissabte 2 de febrer de 2019 a les 12h

Amb la participació de l'autor, Ariel Germán Vila, i el director del MUME, Jordi Font.

Vermell és la història de dolor i impunitat d'una família anarquista i de tantes altres víctimes del cop d'estat de 1936 i de les represàlies del bàndol "victoriós" de la Guerra Civil. És la memòria biogràfica transgeneracional d'un grup de persones que van travessar l'Atlàntic per escapar de l'horror i deixar-lo enrere sense més -¿Sense més? - en un viatge d'impensats retorns. Secrets guardats per generacions, sensacions transferides inconscientment i sorolls atàvics que remeten a altres temps, olors i sons, són desvetllats en un lloc inesperat per Pau, un descendent argentí d'aquells exiliats.

L'obertura d'un bagul dels records dóna llum a la seva pròpia existència i a la dels protagonistes d'aquesta saga. Històries entre dues ribes, que de tan lluny s'uneixen, entre els ascendents i els descendents que pugnen per construir un futur per una vida digna de ser viscuda. La seva lectura reflecteix l'esperit de les diferències binàries que van existir durant la República i que encara persisteixen perquè no s'han saldat amb memòria, veritat i justícia. Ens convida a reflexionar en el nostra actualitat global per tal de recuperar aquell projecte de país i de món avortat per la força. Aquella República que va lluitar per respectar les diferències identitàries de les nacions; l'accés a l'educació, la sanitat, la terra, l'habitatge i l'ocupació amb salaris justos i l'eliminació dels privilegis de la noblesa i el clergat; qüestions totes que segueixen pendents.

 

Ariel Germán Vila (Córdoba, Argentina, 1973) és historiador, músic i docent amb arrels familiars a Catalunya. Es va llicenciar en Història a la UB (Universitat de Barcelona) i ha treballat com a historiador, antropòleg, músic i docent d'educació musical entre Argentina, Alemanya i Catalunya.