Inici > Programació Cultural > Històric > Altres Activitats > Detalls - Concert de Joan Isaac. Cançons de les revoltes del 68
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Altres Activitats

Esdeveniment 

Títol:
Concert de Joan Isaac. Cançons de les revoltes del 68
Quan:
22.02.2019 - 22.02.2019
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Concert de Joan Isaac. Cançons de les revoltes del 68

Joan Isaac  acompanyat d’Antoni Olaf Sabater, Sílvia Comes, Olden i Miquel Pujadó

MUME, Divendres, 22 de febrer de 2019, a les 22h.

Places limitades

 

Aquest concert forma part de la programació dels actes commemoratius de la Retirada Camins de la Retirada 2019 organitzats per l’Associació FFREEE (Fils et Filles de Républicains Espagnols et Enfants de l’Exode) i per l'Ajuntament d’Argelers que tindran lloc entre el 21 i el 24 de febrer de 2019 a La Jonquera, Argelers, Sant Llorenç de Cerdans i Cotlliure.

Joan Isaac, nom artístic de Joan Vilaplana Comín (Esplugues de Llobregat, 1953), compositor i intèrpret en llengua catalana, poeta i músic, és una de les grans veus de la cançó d'autor catalana.

Pere Camps, director del festival de música BarnaSants (Cançó d'autor), d'aquest treball de Joan Isaac en diu: 

Les revoltes del 68, protagonitzades fonamentalment pels joves, especialment els universitaris, van ser el més proper a una insurrecció global des del fi de la II Guerra Mundial. D’aquestes revoltes, segurament les més icòniques  foren l’anomenada Primavera de Praga o la del Maig francès, però, en menor o major intensitat, en van esclatar arreu del planeta: des de les grans manifestacions contra la guerra del Vietnam fins a la matança a la plaça de Tlatelolco a Mèxic, passant per les manifestacions universitàries antifranquistes. Fins i tot és podria considerar part d’aquesta onada de rebel·lió contra l’estatus quo la no menys famosa tardor calenta italiana de l’any 1969. Varen esser mobilitzacions antiautoritàries, assembleàries, amb un fort contingut autogestionari, que posaven en qüestió no només les estructures de representació política i social imperants, sinó també, i molt especialment, la moral dominant, el sistema de valors del conservadorisme. Un qüestionament que es va fer sempre proposant, i practicant, uns valors alternatius, que serien la llavor de l’alliberament personal, del canvi de mentalitat. El pacifisme, l’ecologisme, i especialment el feminisme, van passar a primer pla i ja des de llavors formarien part indestriable de qualsevol proposta política progressista. Aquestes revoltes van tenir i inspirar una banda sonora imprescindible. Són les cançons de les revoltes del 68.

Places limitades

Preu de l'entrada: 10€

Reserva d'entrades al MUME

972556533 / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la  

 

Més informació d'aquest treball discogràfic de Joan Isaac a:

Enderrock

Web de Joan Isaac

En aquest disc, Joan Isaac compta amb les col·laboracions de Jordi Batiste, Sílvia Comes, Marta Gómez, Ross Harper Stewart, Alessio Lega, Luz Mura, Yannis Papaioannou, Miquel Pujadó i Wayne Scott.