Inici > Programació Cultural > Futures > Altres Activitats > Detalls - Cicle de sortides Els camins de l’exili, edició 2019. 80 aniversari de la fi de la Guerra Civil (3)
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Altres Activitats

Esdeveniment 

Títol:
Cicle de sortides Els camins de l’exili, edició 2019. 80 aniversari de la fi de la Guerra Civil (3)
Quan:
25.05.2019 - 25.05.2019
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Cicle de sortides Els camins de l’exili, edició 2019. 80 aniversari de la fi de la Guerra Civil i l'exili republicà (3)

Cicle de tres sortides culturals i commemoratives, organitzades pel Museu d'Història de Girona i el MUME, amb trajectes que emulen els que milers de persones van emprendre obligats a inicis de 1939 que tindran lloc entre febrer i maig de 2019.

 

Dissabte, 25 de maig, de 8 a 20 h

GIRONA- DARNIUS- LA VAJOL- COLL DE LLI

La fi de la Guerra Civil a Catalunya: la salvació del patrimoni i la supervivència de les institucions republicanes a l’exili

Recorregut pels indrets relacionats amb els darrers dies de la Catalunya Republicana i l’evacuació del patrimoni cultural i els fons del Banc d’Espanya

Visitarem el Mas de  Can Descalç, a Darnius, i continuarem el recorregut fins a La Vajol, on ens desplaçarem fins a la Mina canta. En acabat, anirem a dinar a la mateixa població i acabarem  amb un itinerari a peu fins el pas fronterer del Coll de Lli.

Guiatges a càrrec de: Salomó Marquès, professor emèrit d’Història de l’Educació de la UdG;  Jordi  Font, director del Memorial Democràtic (Generalitat de Catalunya); Miquel Serrano, historiador i conservador del Museu Memorial de l’Exili,  Joaquim Nadal,  historiador i professor emèrit de la UdG i Gemma Domènech, historiadora i Directora General de Memòria Democràtica (Generalitat de Catalunya).

 

Per a més informació i reserva de places, visiteu el web del Museu d'Història de Girona.

 

Organitza: 

MUME i Museu d'Història de Girona

Col·labora:

Associació d'Amics del MUME