Inici > Programació Cultural > Històric > Altres Activitats > Detalls - Presentació del llibre de Joan Armangué: Rafel Ramis (1880-1936). Catalanista, republicà, socialista
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Altres Activitats

Esdeveniment 

Títol:
Presentació del llibre de Joan Armangué: Rafel Ramis (1880-1936). Catalanista, republicà, socialista
Quan:
04.11.2018 - 04.11.2018
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Presentació del llibre de Joan Armangué: Rafel Ramis (1880-1936). Catalanista, republicà, socialista i maçó (Edicions Cal·lígraf, 2018).

Diumenge, 4 de novembre de 2018, a les 12h a l'aula pedagògica del MUME.

Intervindran en la presentació el director del MUME, Jordi Font, l'historiador Albert Testart i l'autor del llibre, Joan Armangué.

 

Si volguéssim sintetitzar la personalitat i la trajectòria de Rafael Ramis i Romans (Figueres, 1880-1936) en poques paraules, correríem el risc d’escapçar la profunditat i la riquesa de tot el que representa. Ramis ha estat mestre, periodista i activista cultural. També va exercir de polític republicà: va ser regidor socialista, sindicalista i un gran promotor del catalanisme. Exiliat a París, durant la dictadura de Primo de Rivera, es convertí en home de confiança de Francesc Macià. Finalment, la seva defensa del laïcisme, la llibertat de consciència i la igualtat de tracte entre les persones, el duria a incorporar-se a la maçoneria. 

Ramis va ser un home de valors i ideals. Un home que va treballar al servei del republicanisme, del socialisme i del catalanisme, sempre amb la voluntat de construir un país millor i més just. Malgrat tota la feina feta, en els seus tres espais vitals, Figueres, París i Barcelona, la seva figura i la seva obra han caigut en l’oblit i, d’alguna manera, aquest llibre vol contribuir a recuperar i divulgar la seva trajectòria i ajudar a completar algun dels buits que, per desgràcia, encara presenten els relats sobre la història recent del nostre país.

Text: Joan Armangué Ribas

 

Més informació a:

Editorial Cal·lígraf