Inici > Programació Cultural > Futures > Exposicions Temporals > Detalls - Exposició "A nation in retreat. Les agències fotogràfiques internacionals i la Retirada"
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Exposicions Temporals

Esdeveniment 

Títol:
Exposició "A nation in retreat. Les agències fotogràfiques internacionals i la Retirada"
Quan:
09.02.2019 - 01.09.2019
Categoria:
Exposició Temporal Futura

Descripció

Exposició A nation in retreat (Una nació en retirada). Les agències fotogràfiques internacionals i la Retirada

Del 9 de febrer a l'1 de setembre de 2019

Els mitjans de comunicació internacionals van cobrir la caiguda de Barcelona i la del conjunt de Catalunya el 1939. Gairebé 250 periodistes i fotògrafs de premsa van ser acreditats per les autoritats franceses abans de ser enviats a la frontera de Catalunya per tal d’informar, amb els seus articles i fotografies, del drama humanitari que representava la Retirada civil i militar dels republicans espanyols i catalans.

L’important producció d'agències fotogràfiques locals o internacionals representa un patrimoni visual de primer ordre. Totes aquestes imatges s'han convertit al llarg de les dècades en les peces essencials de la memòria gràfica d'aquest tràgic esdeveniment. Tanmateix, aquest corpus visual, condicionat per la immediatesa de la seva difusió, per les seves diverses polítiques d'arxiu, no ha estat objecte d'un treball científic real. L'exposició Una nació en retirada té la intenció de desplegar, a partir de més de 130 fotografies, una lectura, dia a dia, de la Retirada. S’hi presenta una selecció de les imatges enviades per les agències internacionals entre el 26 de gener i el 10 de febrer de 1939.

 

Comissariat d'Eric Forcada.