Inici > Programació Cultural > Històric > Altres Activitats > Detalls - DIM 2018 - Activitats Dia Internacional dels Museus
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Altres Activitats

Esdeveniment 

Títol:
DIM 2018 - Activitats Dia Internacional dels Museus
Quan:
18.05.2018 - 20.05.2018
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Dia Internacional dels Museus 2018


-Jornada de portes obertes els dies 18, 19 i 20 de maig de 2018


-Activitat Connectem els museus de la comarca (Una comarca de Museu).


La xarxa de museus altempordanesos “Una Comarca de Museu” promou una activitat conjunta donant visibilitat a vuit peces de les seves col·leccions amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2018.

 


El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial organitzat des de 1977 pel Consell Internacional dels Museus (ICOM). Aquesta edició de 2018 es presenta sota el lema "Museus hiperconnectats. Nous enfocaments, nous públics”, reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural. Sens dubte, les noves tecnologies permeten als museus arribar més enllà del seu públic habitual a través d’una cosa tan senzilla com és un hashtag, alhora que presentar les seves col·leccions d’una forma diferent i totalment innovadora, atraient noves audiències i superant les limitacions d’espai i temps.

El tema d’aquest DIM 2018 incideix en l’oportunitat que tenen els museus de cercar nous enfocaments i nous públics a través de l’anàlisi, la consolidació i la creació de connexions. Més enllà de l’ús i l’aprofitament de les noves tecnologies, els museus participen cada cop més del seu entorn immediat, treballen amb la comunitat local i desenvolupen projectes de col·laboració amb nous segments de públic que també estableixen connexions.

El Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial organitzat des de 1977 pel Consell Internacional de Museus, consta de multitud de propostes culturals: jornades de portes obertes, itineraris i visites, recorreguts nocturns, etc. a la majoria de museus de tot el món. La xarxa de museus Una Comarca de Museu s’hi suma, amb activitats programades entre el 18 i el 20 de maig, a les quals es pot fer referència amb els següents hastag: #comarcademuseu #DIM2018 #IMD2018 #diainternacionaldelsmuseus2018

En aquesta ocasió, es presenta l’acció conjunta Connectem els museus de la comarca, que consisteix en la tria d’una peça de cadascun dels museus que tingui una vinculació amb algun altre museu de la xarxa. Cada museu situarà en un lloc preferent de les seves instal·lacions una obra que enllaci o es connecti amb la col·lecció o la temàtica d’algun altre museu.

Les peces triades pels diferents museus són dibuixos, escultures, eines, jocs, joguines i estris que serveixen per a establir una vinculació amb un altre museu:

Museu de l'Empordà: Dibuix de Josep Bartolí "Les cues durant la Guerra", c. 1940.

Museu Memorial de l'Exili: Joc de dòmino d'ossos de vedella del camp de concentració d'Agde (França, 1939).

Museu del Joguet de Catalunya: Màquina de cosir de joguet (Alemanya, 1900).

Museu de la Tècnica de l'Empordà: Màquina de cosir sacs Singer portàtil (model 35K 1), USA, 1915.

Ecomuseu Farinera -Castelló d'Empúries: Lligadora de garbes, s. XX.

Museu de l'Anxova i la Sal: Gambina, s. XX.

Museu d'Arqueologia de Catalunya -Empúries: Nina articulada de terrissa d’època grega ( s. V a.C- s- IV a.C).

Museu Ciutadella de Roses: Estatueta en bronze del déu Mercuri: s. II dC.