Inici > Programació Cultural > Futures > Altres Activitats > Detalls - Instal·lació artística "La Maleta dels Insomnis" - Miquel Ruiz
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Altres Activitats

Esdeveniment 

Títol:
Instal·lació artística "La Maleta dels Insomnis" - Miquel Ruiz
Quan:
18.05.2017 - 04.06.2017
Categoria:
Altres Activitats Futura

Descripció

Instal·lació artística "La Maleta dels Insomnis" - Miquel Ruiz

Espai-Hall del MUME, del 18 de maig al 4 de juny de 2017

 

La maleta dels insomnis és una instal·lació artística que proposa, a partir d'una cadira i una maleta amb diferents materials i fotografies, una reflexió i un recorregut per més de 30 anys de treball fotogràfic en relació als conflictes bèl·lics i les seves conseqüències humanes.

 

Normalment i potser amb un excés de normalitat parlem dels refugiats, però tot sovint ens oblidem de fer-nos preguntes com el perquè d'aquesta xacra, ja que és en aquests moments el que milers i milers de refugiats vaguen pel món desafiant les fronteres inhumanes.

No només les guerres acaben fent milers, per no dir milions de refugiats, d'exiliats, d'immigrants, que sense voler-ho, sense pretendre-ho es troben advocats ha haver de fugir, de marxar de la seva casa, terra, país.

Miquel Ruiz, Fotògraf

 

 

El mateix 18 de maig a les 11h tindrà lloc el taller "La maleta dels insomnis" del fotògraf Miquel Ruiz. Amb la participació d'un grup d'alumnes de l'IES La Jonquera.

A partir d'una instal·lació artística i fotogràfica que porta per nom “La maleta dels insomnis”, el fotògraf Miquel Ruiz explica la seva experiència com a fotògraf, la seva activitat d’ajuda als refugiats des dels anys 90 del segle XX i l'ús de la fotografia com a eina solidària. La maleta conté diversos materials que inviten a la reflexió a través de les fotografies i els textos seleccionats per Miquel Ruiz. A partir de les fotografies, fetes a Sarajevo, Croàcia, Bòsnia i Sri Lanka entre 1993 i 2009, els alumnes de l'IES La Jonquera podran conèixer de primera mà l'experiència artística i l'activisme cívic de Miquel Ruiz.

 

Més informació a:

Blog de Miquel Ruiz

Article d'Esteve Carrera (El Punt Avui) sobre Miquel Ruiz (2014)

Article de Francesc Ginabreda sobre Miquel Ruiz al rotatiu digital cultural "Núvol": "La fotografia com a arma solidària" (2015).