Inici > Programació Cultural > Futures > Exposicions Temporals > Detalls - Exposició "Camp dels Haras, 1939. Fontserè i Clavé a la llum de Martí Vives"
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Exposicions Temporals

Esdeveniment 

Títol:
Exposició "Camp dels Haras, 1939. Fontserè i Clavé a la llum de Martí Vives"
Quan:
24.02.2018 - 10.06.2018
Categoria:
Exposició Temporal Futura

Descripció

Exposició "Camp dels Haras, 1939. Fontserè i Clavé a la llum de Martí Vives"

Exposició realitzada en el marc del centenari Carles Fontserè, en col·laboració amb el Departament de Cultura

Exposició del 24 de febrer al 10 de juny de 2018.

Inauguració: Dissabte, 24 de febrer de 2018

 

 

En aquesta exposició es proposa posar en relleu la rica xarxa de relacions en què, tot i  la difícil conjuntura que va haver d’afrontar,  es va moure el jove Carles Fontserè en la primera etapa del seu exili. Perpinyà, durant els primers mesos de 1939 esdevé una ciutat en estat d’emergència en la qual els gestos de solidaritat resultaven fonamentals per la sort dels refugiats.

 

L’artista rossellonès Martí Vives tindrà un paper clau en la sortida dels camps d’internament de  catalans, com fou el cas de Fontserè, amb ambicions artístiques. A Carles Fontserè, així com també a Antoni Clavé, aquella etapa  precària i fins i tot perillosa els permetrà, paradoxalment,  realitzar les seves primeres exposicions com a artistes.  L’art esdevindrà una estratègia de supervivència vital.


A partir d’un Carles Fontserè que actuarà com a eix, la mostra ofereix un relat on apareixen personatges clau de l’àmbit artístic català com Antoni Clavé, Ferran Callicó, Josep Viladomat, Martí Vives o Joan Merlí.

 

A l’exposició es podran veure obres originals i documentació diversa de l’època.

Exposició a cura d’Eric Forcada.