Inici > Programació Cultural > Històric > Altres Activitats > Detalls - Exposició “La Shoah a Europa” (2011)
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Altres Activitats

Esdeveniment 

Títol:
Exposició “La Shoah a Europa” (2011)
Quan:
10.11.2011 - 31.01.2012
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Exposició “La Shoah a Europa”

 

Arxiu Històric de Girona

Plaça Sant Josep, 1

17004 Girona

Del 10 de novembre de 2011 al 31 de gener de 2012.

 

-Inauguració de l'exposició: Dijous 10 de novembre a les 19 h. a l'Arxiu Històric de Girona. Amb la conferència La Shoah, explicar l’inexplicable? d’Anna Maria Garcia Rovira, Catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat de Girona. Dirigeix el grup de recerca Memòria, Història, Identidats que treballa sobre les identitats nacionals, els exilis, i el pensament polític i els intel·lectuals. Són destacables les seves aportacions en el camp de la memòria i l’exili de la Guerra Civil d’Espanya i en la memòria de la deportació nazi.

 

-Projecció del film “La llave de Sarah” (2010), i debat posterior, dissabte 12 de novembre, a les 16 h. Al Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera. Presentarà la projecció Maurice Lugassy, Coordinador regional del Memorial de la Shoah a Toulouse. Aquesta pel·lícula, de títol original ”Elle s’appelait Sarah” i dirigida pel realitzador i guionista francès Gilles Paquet-Brenner, narra la història de Julia Jarmond, una periodista nord-americana resident a París des de fa 20 anys. L’any 2002, amb motiu del 60è aniversari de la batuda gegantesca contra la comunitat jueva que va tenir lloc a la França sotmesa al jou del nazisme, Julia Jarmond rep l’encàrrec d’elaborar un article sobre aquells tràgics esdeveniments.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

L'exposició "La Shoah a Europa" (L'holocaust a Europa), produïda pel Memorial de la Shoah de París, es presenta i s'exposa al claustre de l'Arxiu Històric de Girona. La mostra transmet la universalitat dels drets humans i la convicció que cap poble o grup social pot ser víctima de la intolerància, la discriminació, la xenofòbia i altres formes d'odi racial.

 

Aquesta exposició proposa una visió global de la Shoah a Europa des del naixement i creixement del nazisme fins al procés de Nuremberg. S’hi pot fer un recorregut per lesdiferents etapes de la persecució dels jueus. També s’ofereix una visió general de les reaccions polítiques i militars dels estats i nacions en relació amb aquesta tragèdia. L'exposició  consta de 28 panells informatius sobre l'Holocaust a Europa, l'ascens dels nazis, la persecució i la matança de persones i les condicions infrahumanes de les víctimes. Ha estat organitzada pel Memorial de la Shoa i comissariada per  Georges Bensoussan.

 

Lloc: Arxiu Històric de Girona
Dates: del 10 de novembre
al 23 de desembre de 2011
Horari de visita: de dilluns a divendres de 9 a 18 h. i
dissabte de 9 a 14 h.

 

 

Realització: Mémorial de la Shoah (Paris)

Organització: Arxiu Històric de Girona i MUME (La Jonquera)

 

 

Per més informació us podeu descarregar el programa d'actes i la invitació:

Programa d'actes exposició a Girona de "La Shoah a Europa"

Invitació als actes de l'exposició "La Shoah a Europa"