Accueil
CatalanEspagnolFrançais Anglais
 

Resseguint les passes de l’evacuació del patrimoni artístic català. Febrer de 1939

Visita al Mas Can Descals de Darnius

Dissabte, 25 de novembre de 2017, de 10:30h a 13h

 

Visita a càrrec dels historiadors Joaquim NadalGemma Domènech (Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural).

El mas de Can Descals de Darnius va ser un dels espais habilitats com a dipòsits del patrimoni artístic català durant els darrers mesos de la Guerra Civil a Catalunya, juntament amb l'església de Sant Esteve d'Olot o el Mas Perxés d'Agullana. El Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Carles Pi i Sunyer (1888-1971), el Sotssecretari de Cultura de la Generalitat, Ramon Frontera Bosch (1900-1987) i el cap del Servei de Museus i Cultura de la Diputació de Girona, Joan Subias Galter (1897-1984), van ser alguns dels representants polítics i tècnics de la gestió dels trasllats a Can Descals i dels fons artístics que van passar pel mas. Durant la retirada el President de la Generalitat, Lluís Companys Jover (1882-1940) va fer estada a Can Descals abans de passar per Mas Perxés i marxar a l'exili definitivament. El mas va ser parcialment evacuat entre el 7 i el 9 de febrer de 1939, fins a l'arribada de l'Exèrcit franquista en una operació de trasllat ordenada pel Govern Central de la República i dirigida pel Tinent de Carrabiners Alexandre Blasi.

Aquesta activitat està emmarcada dins del programa cultural "Som Cultura Històrica - novembre 2017 - Festival de les experiències culturals Costa Brava i Pirineu de Girona" del Patronat de Turisme Girona Costa Brava (Diputació de Girona).

Programa:

10h. Trobada al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera

10:30h. Sortida en bus fins a Can Descals de Darnius

11h. Visita a les dependències de Can Descals a càrrec dels historiadors Joaquim Nadal i Gemma Domènech (Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural)

13h. Retorn al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera

Places limitades.

Preu: 6 € per persona (preu del bus)

Inscripcions al MUME Tel. 972.556.533 (  Cette adresse email est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir. ) o a través de Jordi Cabezas, president de l’Associacio tel. 629790906 –  Cette adresse email est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir.

Organitza: Associació d’amics del MUME i MUME

Col·labora: ICRPC (Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural) i Propietaris de Can Descals.