Inici > Serveis Educatius > Propostes educatives
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

4. El camp d'Argelers. La quotidianitat de l'internament.ADREÇADA A ESTUDIANTS D’ESO I BATXILLERAT I GRUPS D’ADULTS

 

Dades tècniques:

Durada: 1 dia (5-6 hores) / Preu per adult / alumne: 12 €

Grups de menys de 20 adults / alumnes: 240 € / grup

 

Grups escolars de les Comarques de Girona consultar al MUME reduccions de preus del programa INDIKA de la Diputació de Girona.

 

Informació i reserves per a visites guiades i rutes:

Tel. 972 556 533 / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

Descripció:

El camp d’Argelers va ser el primer camp obert per les autoritats franceses arran del gran èxode republicà del febrer de 1939. L’arribada massiva de refugiats es va perllongar durant una quinzena de dies des de la segona setmana de febrer. Al cap de pocs dies el camp ja estava superpoblat i no reunia cap condició d’acollida ni mesures sanitàries. Quasi 100.000 persones es trobaven en plena intempèrie i no tenien cap aixopluc i l’alimentació era molt escassa. Molt lentament, i amb l’ esforç dels mateixos interns, es van anant construint barracons i es va organitzar la vida diària al camp. Tots aquests aspectes són explicats al nou Memorial del Camp d’Argelers, situat al castell de Valmy. És un modern centre d’interpretació que introdueix els visitants en l’univers quotidià del camp.  Després de la visita a l’exposició, es continua el recorregut fins als escenaris reals on estava ubicat el camp de concentració, a la platja d'Argelers.

 

L’activitat s’inicia amb una visita al MUME i tot seguit el grup es desplaça fins al centre del poble, on està ubicat el Memorial del Camp d’Argelers i a la mateixa platja on hi havia el camp.

Més informació detallada de la ruta:

Descarregueu el PDF amb informació de la ruta 4. El camp d'Argelers. La quotidianitat de l'internament.