Inici
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

3. Records i camins de l’Exili: Agullana, la Vajol, Sant Cebrià i Elna

 

 


ADREÇADA A ESTUDIANTS D’ESO I BATXILLERAT I GRUPS D’ADULTS


Dades tècniques:

· Durada: 2 dies / Preu per adult / alumne: 20 €

· Grups de menys de 20 adults / alumnes: 400 € / grup

Grups escolars de les Comarques de Girona consultar al MUME reduccions de preus del programa INDIKA de la Diputació de Girona


Informació i reserves per a visites guiades i rutes:

Tel. 972 556 533 / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Descripció:

La ruta té una durada total de dos dies: la primera jornada, que comença amb una  visita al MUME, ens porta des de la Jonquera fins a Sant Cebrià, camp de refugiats republicans on hi resta, al cementiri, el vestigi de l’homenatge commemoratiu  als morts al camp i el monument dedicat a Lluís Companys a peu de la platja. Tot seguit s’emprèn la ruta fins a la Maternitat d’Elna, oasi d’esperança i de solidaritat on van néixer 597 infants les mares dels quals eren refugiades catalanes, espanyoles, jueves i gitanes.


El segon dia, la ruta continua per tal de resseguir, des d’Agullana fins al Coll de Lli, un dels camins que, al febrer de 1939, van recórrer milers d’exiliats, entre els quals una bona part de la intel·lectualitat catalana i els màxims dirigents polítics catalans, espanyols i bascos, però també el “tresor de la  república”. En aquest itinerari, es combina la visita a la sala sobre l’exili cultural a Agullana, el desplaçament amb vehicle i la marxa a peu.

 

Descarregar document PDF amb informació de la ruta "3. Records i camins de l’Exili: Agullana, la Vajol, Sant Cebrià i Elna".