Premis i reconeixements institucionals del MUME 2008-2012

El Museu Memorial de l'Exili ha estat reconegut en diverses ocasions per la seva tasca pública. En aquest apartat posem a la vostra disposició informació bàsica sobre aquests premis i reconeixements institucionals.

1. Premi a la millor iniciativa patrimonial de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) 2011

El MUME va rebre el 26 de març de 2012 el premi a la millor iniciativa patrimonial de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA).

L'acte, a l'auditori del MACBA, a Barcelona, va comptar amb la intervenció del director del MUME, Jordi Font i de la Presidenta del Consorci del MUME i Alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez.
 

En representació del MUME hi van assistir Sònia Martínez, Alcaldessa de La Jonquera i Presidenta del Consorci del MUME, Jordi Font, Director del MUME, Joaquim Maria Puigvert, Vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona (UdG) i Jordi Cabezas, exalcalde de La Jonquera i expresident del Consorci del MUME.

L’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) va concedir al MUME el Premi a la millor Iniciativa Patrimonial (Ex aequo). Els premis ACCA s’atorguen després d’una votació que exerceixen els membres de l’ACCA a partir d’una preselecció prèvia d’equipaments, iniciatives, projectes i exposicions de tot de Catalunya.
 
El premi reconeix la tasca feta pel MUME en el terreny de la restitució de la memòria vinculada a l’episodi històric de l’exili i, especialment, insisteix en la rellevància patrimonial que ha anat adquirint la programació temporal del MUME. Sobretot en allò que té a veure amb la recuperació de l’activitat artística d’aquell període històric que té el potencial de reflectir i transmetre l’experiència concentracionària i les ferides provocades per l’exili en general.
 
Més informació a:
 

 

2. Premi Catalunya LiberPress 2012

El MUME ha estat reconegut amb el Premi Catalunya Liberpress, que va ser atorgat oficialment el 18 d'octubre de 2012 a Girona.

Sami Naïr, Josep Fontana, Manu Chao i el MUME, entre els premis LiberPress 2012. També van rebre els guardons Elías Querejeta, Pedro Miguel Etxenike, Manuel Costa-Pau, els Descendents i Amics de la Maternitat d'Elna (DAME) i els infants morts al camp de concentració d'Argelers (Rosselló).

Per l'Associació LiberPress, "El Museu Memorial de l’Exili rep el Premi LiberPress Catalunya 2012 perquè és una idea, una institució, un projecte gairebé perfecte que defensa els drets de l’home, i perquè investiga idenuncia un dels episodis més dolorosos de la humanitat: el camí de l’exili, els desplaçats, els camps de refugiats, el sofriment d’haver d’abandonar el país, especialment amb referència a la retirada i l’exili dels republicans espanyols a l’estranger. Aquest Museu és un gran orgull per Catalunya i per la humanitat i hauria de ser més conegut i reconegut."
 
El premi Liberpress Catalunya té dues subcategories: el premi individual ha estat per a l'historiador Josep Fontana (Barcelona, 1931), “per la seva gran obra històrica i assagística” i “per la constant rebel·lia i denúncia contra les imposicions econòmiques i socials del sistema establert”. I el guardó a una institució o entitat ha estat atorgat al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, el Mume, un museu “important” que, segons McCragh, representant de l'Associació LiberPress, “s'hauria de visitar més sovint”.
Aquests premis els atorga l’Associació LiberPress (www.liberpress.com)
 
Més informació a:

El Punt Avui 10/10/2012

El Punt Avui 19/10/2012

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Març 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di